Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Az Aréna Business Campus grandiózus irodaparkja startol a Hungária körúton
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
3,4 milliárdos kastély- és műemlékfejlesztési program indul a világörökségi Tokaj Hegyalján
Amszterdami daruba álmodott luxus apartman
Az ABB új innovációs és oktatási kampuszt épít Ausztriában
A szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinika a régió legmodernebb intézményévé lép elő 2020-ra
Idén először hazai hidak versenye! Te is szavazhatsz április 30-ig!
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Anthony Gall új butikhotelje, a Hotel Clark
A sárga-tenger-parti szinteltolásos lakótorony hatalmas kapujával elképesztő látványt nyújt
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
2021-re megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete
Címkék: bank, székház


Elegáns bankszékházak a nagyvilágból
Java 2017. március 23.      
A bank funkciója a pénz körül forog, és ezek szerint kell a gazdagságot, eleganciát, nagyvonalúságot és a gazdaságot sugallnia az építészeti designjában. Régen palotákban alakították ki a pénzintézetek igazgatóságát, ma pedig gyakran kuriózumnak számító építészeti remekművekben működnek.

Saxo Bank – Koppenhága
A Saxo Bank dinamikus fejlődésének köszönhetően 2008-ban már megtehette, hogy új díjnyertes irodaházba költözzön, amelyet kellő igényességgel, különleges homlokzattal és szerkezettel a 3XN Architects tervezett. Az épület Koppenhága belvárosában hívja fel magára a figyelmet. A belső terek és design-elemek is harmonizálnak az építészettel, melyeket a Saxo gyűjtemény tárgyai uralják. A Saxo Bank tudatosan törekedett arra, hogy irodái eltérjenek az átlagból, így maximálisan elkötelezettek az innovatív építészet, dizájn és vizuális művészet mellett.

Macquarie – Sydney
A 30 ezer négyzetméteres Macquarie befektetési bank székházát a Clive Wilkinson Architects tervezete, mely két látványos blokkból áll: a 10 emeletes szárny a város felé, míg a 6 emeletes blokk az óceán felé néz, egy híd összeköttetésével válik egységes egésszé. A nagy fényes átriumban 26 különböző találkozási pontot alakítottak ki, amelyek mindegyike igényes, exkluzív bútorzattal, visszafogott színvilággal rendelkezik. A székház természetesen fenntartható módon épült, és a LEED legmagasabb minősítését is megszerezte, így többek között a kikötő vízét is hasznosítja. A projekt számos építészeti és környezettudatos fejlesztésekre koncentráló díjat söpört már be.

Európai Központi Bank – Frankfurt
Az Európai Központi Bank új 185 méter magas, ég felé törekvő, impozáns, ikonikus épülete a Majna partján helyezkedik el. A helyszín a Großmarkthalle, azaz Frankfurt egykori nagyvásárcsarnokának épülete, ahol az új székházat 2014-ben adták át. A különleges építészeti megoldások során a két tornyot és a régi vásárcsarnok újjávarázsolt épületét egyetlen komplexumba integrálták. Ráadásul a belső terek tágassága igazán nagyvonalú és látványos tereket biztosítanak a munkatársak és az ügyfelek számára. A nemzetközi építészeti pályázaton győztes osztrák Coop Himmelb(l)au tervezte az épületegyüttest.

DNB Bank – Oslo
A DNB Bank három tömbből álló 80 000 négyzetméteres ingatlankomplexumát Osló tengerparti részén, Bjørvikában építették fel, amely nem csak különleges építészeti megoldásaival hívta fel magára a világ figyelmét, hanem a szomszédos Oslo-fjord fantasztikus természeti különlegességével is. A komplexumon belül az „A” épületet az MVRDV, a „B”-t az A-lab, míg a „C”-t a Dark Arkitekter tervezte. Már ez a tény is különleges, de az építés helye is az. A térség Oslo új belvárosi irodanegyede, amely a tenger felől nézve csodálatos látványt nyújt. Az egyedi homlokzati tükrözik ezt az elképesztő sziklavilágot.A sziklaszerű mélyedésekbe pedig zöld teraszokat terveztek, így a közeli fjordokkal együtt az épület teljes harmóniába került a természettel.

National Commercial Bank – Dzsidda
Különleges formavilággal mutatkozik be a Nemzeti Kereskedelmi Bank dzsidai székháza a Vörös tenger partján, Dzsidda városában, hiszen egy hatalmas tömbből és egy kör alakú kisebb építményből áll. A díjnyertes ingatlanegyüttest a legendás amerikai építészeti iroda, a SOM tervezte még a nyolcvanas években. A főépület egy egyenlő szárú háromszöget alkot, amely az arab udvarházakhoz hasonlóan kívül masszív, zárt egységet képvisel, hogy megvédjen a trópusi melegtől, míg belül szellős, nyitott terekkel találkozhatunk, ahová falsíkok engedik be a természetes fényt.

ING – Amszterdam
2002-ben adták át a Meyer&Van Schooten Architecten tervezte ING Group amszterdami központját. Az ingatlan futurisztikus, modern formája távol áll a cégcsoport konzervatív oroszlános logójától, ezzel is szeretnék a pénzintézetek korábbi negatív attitűdjét eltávolítani az épület új szárnyaló imázsát sugallva. A 12 méteres gólyalábakon álló székház úgy tűnik, ezt építészetében maximálisan képviseli.


Forrás: Realista.hu

 

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©