épületek videók, animációk Ile Seguin Jean de Gastines Seine Musicale Shigeru Ban

Csak a zene! Ile Seiguin szigetén a futurisztikus Seine Musicale Központ hamarosan megnyílik

Tervezők: Shigeru Ban (Pritzker építészeti díj: 2014), Jean de Gastines


Java | 2017.03.26
Az Ile Seguin sziget eddig a francia autógyártás központja volt, pontosabban a Renault gyár működött itt. Mostantól a szigetet teljes egészében a zeneszeretet uralja majd. 2017 tavaszán nyílik a látványosságában is különleges, futurisztikus Seine Musicale zenei központ.

A 36 500 m² összterületű Seine Musicale zenei központ Boulogne-Billancourt-ban, a francia főváros közvetlen közelében található. A zenerajongók széles táborát rendkívül szerteágazó zenei programok várják a zenei központban, például koncertek, zenei rendezvények, táncelőadások, s pedagógiai események is. Még 2014. július 5-én helyezték le az új zenei látványosság alapkövét, mely többek között egy 1150 ülőhelyes auditóriumot és egy 4000-6000 embert befogadó koncerttermet foglal magában. Az auditórium különleges alakja fantasztikus akusztikát biztosít a hallgatóság legnagyobb örömére, de a további cél a közvetlenebb személyesebb kapcsolat kialakítása a fellépő művész és a hallgató között. A futurisztikus épületkomplexumban több hangstúdió és próbaterem is található, illetve az irodák és üzletek 2660 m²-es területen működnek. A két tervező, Shigeru Ban (Pritzker építészeti díj 2014, Nemzetközi Építészkongresszus 2006), és Jean de Gastines közös projektje hivatalosan április 22-én nyitja meg kapuit. A Seine Musicale zenei központ célja, hogy minél szélesebb rétegekhez juttassa el a zene örömét. A koncertek mellett zenei oktatásnak is lesz helye és különböző kórusok is gyakorolhatnak itt. Az épületet 7000 m² igényesen parkosított kert veszi körül.

Az ünnepélyes megnyitót 2017. április 22-én és 23-án tartják, s vendége az Insula Orchestra és karmestere Laurence Equilbey lesz, de a megnyitó előestéjén, április 21-én 20:30-tól a közönség Bob Dylan egyedülálló koncertjét is élvezheti.

Forrás: ee.france.fr / fr.wikipedia.org

Videó:

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások