hír épületek Budapest Sportközpont

Hatástanulmányok nélkül épülhet új sportközpont egy keskeny belvárosi utcában


sebesp | 2017.03.27
Kormányzati támogatással épülhet új sportcentrum a budapesti belváros egyik legszűkebb utcájában, a banknegyed közepén. A kormány szerint ez nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás – adta hírül felháborodva az mno.hu. A tervező Skardelli György.

Kiemelt jelentőségű beruházássá teszi a kormány a még csak tervek szintjén létező Belváros-Lipótváros Sportközpontot – derül ki a csütörtöki Magyar Közlönyből.

A kormányrendelet szerint a Vadász utca 30. alatti bérház helyén egy többfunkciós, fedett sportközpont épülhet, a kiemelt jelleg miatt pedig az építtető az engedélyeztetési folyamat több lépcsőjét is átugorhatja majd: nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni vagy kikérni a Műemléki Tanácsadó Testület véleményét, és szükségtelen a közterület-alakítási terv készítése, alkalmazása is.

A Vadász utcai bérház megszerzéséről már tavaly szeptember 8-án döntött a Belváros-Lipótváros képviselő-testülete (egyébként ellenszavazat nélkül – a szerk.), február 13-án pedig a kerületi műemlékvédelmi bizottság támogatta a többfunkciós, fedett sportközpont kialakítását és javasolta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester felhatalmazását, tegyen vételi ajánlatot a még magántulajdonban lévő négy lakás megvásárlására.

A tervező a közbeszerzési adatok tanúsága szerint a Közti Zrt, Skardelli György, akik a tavaly nyári tervezési tendert három indulóból 76 millió ft + áfa áron nyerték el, amiből 32,5 mFt a kiviteli terv. A tervellenőri pályázat alapján – melyet az Ybl Tervező Kft nyert 7,5 Mft-os ajánlattal – a 645 négyzetméteres telken egy legfeljebb 3870 négyzetméteres, vasbeton szerkezetű, uszodát is tartalmazó sport célú épület készül – a szerk.

Forrás: mno.hu, http://kozbeszerzes.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások