hír Illovszky stadion Vasas

Startol az Illovszky Rudolf Stadion építése!


Java | 2017.04.04
Stílszerűen, a Vasas SC 106. születésnapján, 2017. március 16-án csütörtökön a Vasas SC elnöke, Markovits László aláírta a Market-Kész konzorciummal kötött generálkivitelezési szerződést az új Illovszky Stadion építésére.

A kormány még 2015. december 20-án döntött arról, hogy a Vasas Illovszky Rudolf Stadionja többletmunkáinak és egyéb létesítményfejlesztéseinek támogatását megtoldja 5,4 milliárd forint állami támogatással. Korábban már jóváhagytak 7,5 milliárd forintot a létesítményfejlesztési programra, valamint 4 milliárdot a stadionépítésre.

A két cég együttműködése nem új keletű, többek közt a Market fővállalkozóként építette fel az FTC stadionját, amely acélszerkezetének gyártásában és szerelésében is a KÉSZ működött közre.

A megállapodás mindenekelőtt az 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, mégpedig a keleti lelátó igény szerinti, későbbi bővítésének lehetőségével, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204-et.A szerződés aláírását követően a felek megállapodtak abban, hogy a klub a következő hétfőn átadja a munkaterületet a kivitelezőnek, majd megkezdődhetnek a munkálatok, amelyek befejezésének tervezett dátuma 2018 nyara.

Markovits László klubelnök a következőket fűzte a hírhez: "Büszke vagyok arra, hogy sikerrel zártunk egy hosszú, négyéves folyamatot, amelynek végén megkezdődhet az új Illovszky Stadion építése. Sokan magukénak érezhetik ezt a pillanatot, amelyet az is különlegessé tesz, hogy éppen a klub születésnapján írhattam alá a szerződést. Mérföldkőhöz érkeztünk, de a java még csak most következik: rengeteg közös teendő vár ránk annak érdekében, hogy az átadás napja végképp feledhetetlen élmény legyen az egész Vasas-család számára."

A napokban új közbeszerzést is kiírt a Vasas SC, a Folyondár utcai sportközpontja fejlesztésére, ennek része egy új tornacsarnok építése, a röplabdacsarnok felújítása, bővítése és parkolók építése. A nyílt közbeszerzés ajánlattételi határideje április 18-án jár le.

A Dagály úszóarénát (Duna Aréna) több mint nettó 43 milliárd forintért megvalósító Market a 13,5 milliárdos FTC-stadion után 9,8 milliárdért a Diósgyőrét, s most a Vasas stadionját is felépítheti.

(Sajnos a tervező kiléte sem a közbeszerzési adatokból, sem sportoldalakról nem kideríthető. - a szerk.)

Forrás: sportmenu.net
Videó:

www.napi.hu/ingatlan

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások