sebesp | 2017.04.05
Dél-Korea turizmusának fellendítéséhez is hozzájáruló idegenforgalmi látványosságának szánja építtetője az ország legmagasabb felhőkarcolóját, az 555 méter magas Lotte World Tower-t, amelyet a nagyközönség is felkereshet a hét eleje óta.

A vasárnap átadott toronyépület 123 emeletén üzletek, irodák, elegáns lakások és egy luxusszálloda lakosztályai kaptak helyet. Az 505 300 összalapterületű felhőkarcolót a Kohn Pedersen Fox amerikai építésziroda tervezte, „ötvözve a modern esztétikát a történelmi koreai kerámia-, porcelán- és kalligráfiaművészet ihlette formákkal”.

A világ ötödik legmagasabb felhőkarcolóját Dél-Korea ötödik legnagyobb vállalatbirodalma, a Lotte csoport építtette Szöul délkeleti részében, Dzsamszilban. A presztízsberuházás a 95 éves cégalapító, Sin Kjuk Ho évtizedek óta dédelgetett álma volt, bár törékeny egészségi állapotára tekintettel az agg üzletember személyesen nem vett részt a megnyitón, a VIP-vendégeket második fia, Sin Dong Bin fogadta.

„A Lotte World Tower hazánk emblémája és büszkesége. Garantáljuk, hogy Korea a világ leghíresebb turisztikai célpontja lesz évi 100 millió látogatóval szerte a nagyvilágból” – mondta a megnyitón Sin Dong Bin, aki egyben a Lotte csoport elnöke is.

A rekorder felhőkarcoló 2010-ben, tizennégy évi előkészítő munka után kapta meg az építési engedélyt, építése 2011-ben kezdődött.

Funkciók az egyes szinteken:

117–123 Kilátó
105–114 Privát irodák
76–101 Lotte Hotel
42–71 Residence
14–38 Irodák
Földszint–12 Pódium
Pince 1-6 Parkoló

(MTI)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások