Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Kiszivárogtak napjaink legnagyobb hatású építészének látványtervei
Ház, de nem annyira
Épül a Zaha Hadid tervezte városnegyed Pozsonyban
Luxushotel gabonasilóban
Lemerültek a telepek? Megérkezett az akkumulátor töltő – emberi felhasználásra
Szenzációs bejelentés: Nem lesz Közlekedési Múzeum a Városligetben
Egy lepukkant 60-as évekbeli lakótömb felújítása Mies van der Rohe díjat ért az idén
Olcsó villa minimalista bunker-stílusban
Bemutatták a Belváros új sportközpontjának látványterveit
Napelemes cserepet az autógyártótól?
Elkészült a Skypark irodaház, a Nokia új budapesti fejlesztőközpontja
A méret a lényeg? Magasabb felhőkarcolót szeretne a főépítész Lágymányosra
Végy 900 darab műanyag széket, és ...


Ház vasfüggöny mögött
sebesp 2017. április 10.      
Acélföggöny takarja a mindössze három és fél méter széles japán ház teljes homlokzatát.

A FujiwaraMuro Architects által tervezett kétszintes lakóház Osakában, egy lebontott épület helyére épült. A sűrű városi környezetben lévő telekre olyan megoldást keresett a megbízó, amely biztosítani tudja a sok természetes fényt anélkül, hogy a túlzott nyitottság zavarná a házban élők életét.

FujiwaraMuro Architects válasza egy karcsú három szintes családi ház, teljes homlokzatfelületet kitöltő ablakokkal, eléjük rozsdamentes acél lánc függönyt húzva, amely lehetővé teszi a fény beáramlását, miközben a magánélet sem kerül teljesen a "kirakatba".

„Az emberek hajlamosak társítani rozsdamentes acél láncot a fém keménységével, de ha az épület méretű léptékben használjuk, akkor leng a szélben, és meglepően lágy benyomást kelt” – mondják a tervezők.

Bár a fém függöny bőséges természetes fényt enged a belső terekbe, a kilátás korlátozott volta az építészek figyelmét a belső terek felé fordította. A tervezőcsapat három részre osztotta a lakóteret, ami egy vizuálisan magával ragadó, belső tájat eredményezett. A ház a nagyvonalú bejárattól tárul fel, benne egy nyitott terű nappali és étkező, valamint két hálószoba, fürdőszoba és egy tetőterasz kapott helyet.

A széleken elhelyezett két nyitott lépcsőház összeköti a keskeny ház szintjeit, az így kialakuló forgalomban útvonalak pedig, folyamatos mozgásra ösztönzik a lakóit.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©