színkép | 2017.04.14
Április 22-23-án nyitott házak hétvégéje a Dunaparton.

A Budapest100 idei témája a rakpart. A Duna két partján ötvennégy megnyitó épület és huszonnyolc kísérőprogram, közöttük séták, lakástúrák, háztörténeti séták és kiállítások, koncertek, sőt közösségi kertszépítés is várja az érdeklődőket.

Az érintett dunaparti lakóközösségek, intézmények az épületek korától függetlenül vesznek részt a programban, sőt az idei Budapest100 egyik érdekessége éppen az, hogy a 18. századtól napjainkig, a régi paloták mellett modern és kortárs épületek is helyet kapnak a látogatni valók között.
Az érdeklődők művészekkel, építészekkel, írókkal, költőkkel, zenészekkel, kutatókkal, egyházi emberekkel is találkozhatnak.

Az események részletesen böngészhetők a rendezvény honlapján, az önkéntesek és lakók által közösen szervezett programok mellett a házak oldalain elolvashatók a kutatók által gyűjtött történetek.

Nyitóesemény: Pecha Kucha Night Budapest vol.54. Special Edition a Rakpartról április 19-én szerdán. Támogatásért cserébe történelmi hajózás szombaton a Dunán.

A Budapest100 hétvégéje idején minden szabadon és ingyen látogatható.

Programfüzet terjesztési pontok:
Blinken OSA Archívum (V. Arany János u. 32.)
Fuga Budapesti Építészeti Központ (V. Petőfi Sándor u. 5.)
KÉK (XI. Bartók Béla út 10-12.)
Tourinform (V. Sütő utca 2.)

A letölthető programfüzet itt érhető el.

Szervező: KÉK - Kortárs Építészeti Központ

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások