pályázat atlétikai stadion Kemény Ferenc program KKBK

Kiírták a Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázatát!


Csépé | 2017.04.21
A Kemény Ferenc Program javaslatot tesz egy hiánypótló fővárosi atlétikai központ létrehozására, amely magában foglal egy központi stadiont, egy fedett csarnokot, valamint szabadtéri edzőpályákat. A KKBK április 19-én írta ki a pályázatot, a határidő június 20.

A Kemény Ferenc program oldalán megjelent kiírás így fogalmaz: "Az Atlétikai Stadion önmagában állva kevéssé volna alkalmas az előbbiekben megfogalmazott célok elérésére, ezért kapcsolódó fejlesztések is tervezettek a közvetlen környezetben. Észak-Csepelen a szigetcsúcson a Weiss Manfréd út két oldalán mintegy 55 ha területen további sportlétesítmények megépítésére van szándék. Itt részben az atlétika sportág számára készülnek a stadiont kiegészítő edzés és versenyekhez bemelegítési lehetőséget biztosító pályák, illetve egy fedett csarnok. Emellett ide kerül egy Xtrém park, ahol BMX versenypálya és egy Kajak-kenu szlalompálya épül - falmászással, skateboard pályával, kerékpáros freestile pályával. Távlatilag ugyancsak erre a területre tervezünk egy olyan teniszközpontot, mely ATP és WTA versenyek rendezésére adna módot. Az így létrejövő létesítmény együttes egy új sport- és rekreációs központként jelentős szerepet kaphat mind a sportfejlesztés, mind a város élhetővé tételét szolgáló fejlődés terén."
A helyszíni szemle április 26-án lesz, kérdéseket május 2-áig lehet feltenni.
A zsűri:
Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Tóth Csaba, Pásztor József, Krizsán András DLA, Skardelli György, Fegyverneky Sándor, Finta Sándor építészek, Szűcs Balázs főépítész, Iványi Bálint stratégiai menedzser.
A kiírás itt olvasható és tölthető le regisztráció után.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások