pályázat Baumit Év háza

Év Háza építészeti pályázat_2017

Év háza: a fődíj mellett 5 különdíj vár gazdára


iStvan | 2017.04.24
Május 10-ig várják a szervezők a családi házak és kis társasházak tervezőinek munkáit az idei Év Háza pályázatra, amely újraindítása óta eltelt közel egy évtized alatt a legrangosabb hazai, független, szakmai díjjá nőtte ki magát.

A Baumit, mint főtámogató közreműködésével kiírt pályázat fődíja 500 000 Ft, amely mellett idén öt további különdíj is gazdára vár. Egy-egy épület tervezője a Magyar Építész Kamara, valamint a Magyar Építőművészek Szövetsége, illetve az Internorm Ablak Kft. különdíját nyerheti el, míg a „Környezetbarát ház” különdíjat a Xella Magyarország Kft., az „Esztétika” különdíjat pedig a Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft. az ajánlotta fel.

A pályázat jövőjéről Szoják Balázs, építész, az Év háza pályázat kurátora elmondta, hogy a tervek között szerepel egy exkluzív könyv kiadása az elmúlt 10 év anyagából, valamint a díjak körének bővítése is.

A pályaművek beadása: 2017. május 10. 15h

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2017. október 2-án, az Építészet Világnapján

A pályaműveket elektronikusan az Év háza weboldalon lehet benyújtani!

Zsűri tagjai 2017-ben

Elnök:
Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke

Társelnökök:
Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke
Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke
Szoják Balázs, az „Év háza” díj kurátora

Tagok:
Tóth Balázs, építész, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője
Dr. Tóth Elek, a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense



Az Év Háza díj jövőjéről

Az elmúlt években számtalan megjelenésben és számos népszerű bel- és külföldi tárlaton szerepelt az Év Háza pályázat és a Visegrádi Négyek Házait bemutató utazó kiállítás. A pályázat kuratóriuma a tíz év díjazottjairól, valamint alkotóiról, egyben a pályázatról, mint mozgalomról könyv kiadását tervezi.

A pályázat további rangját növelheti, hogy a kuratórium tervezi a díjak körének bővítését is: a tervek szerint 2018-ban a családi házak és kis társasházak mellett más kategóriában is várják majd a példa értékű épületeket tervezők munkáit.

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások