sebesp | 2017.04.28
Kétszintes mega-üzletet nyitott az Apple a világ legnagyobb bevásárló-központjában, Dubajban. Már videón is látható, milyen elképesztő boltról van szó.

A héten egy újabb Apple-bolt nyílt Dubajban. Nem is akárhol, hanem az egyik leghíresebb részen, a Dubai Mallban, egy világméretekben is hatalmas bevásárló-központban. Nem véletlen, hogy egyből kétemeletnyit is elfoglalt az Apple-áruház.

Hogy a speciális klímához igazodjanak, az építészek 18 darab, egyenként 12 méter magas motorizált napenergia-szárnyat terveztek, ezek árnyékolnak a legmelegebb órákban, este pedig kinyílnak, hogy a látogatók a nyitott teraszokról élvezzék a kilátást. Ami nem akármilyen, hiszen a szomszédban ott a világ legmagasabb épülete és Dubaj egyik csodája, a táncoló szökőkút.

A kiskereskedelmi részleget a régió legnagyobbjának szánják, hogy tovább erősítsék az Apple-márka jelenlétét a Közel-Keleten. Az új boltban az Apple-termékeken kívül mást is meg lehet majd csodálni: remek kilátás fog nyílni a több mint 800 méter magas Burdzs Kalifa felhőkarcolóra, valamint a Dubai Fountanra, a táncoló szökőkútra.

Az Apple a kreatív gondolkodású emberek találkahelyeként képzelte el a Foster+Partners tervezte üzletet, a tanulás és az inspiráció helyszíneként, amely egyesíti a Nyugatot és a Keletet. Az Apple már korábban meg is hirdetett egy sor állást, a boltvezetőtől kezdve egészen a raktárosig.

Videó:



Forrás: hvg.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások