hír tervek Apple Foster + Partners iroda

Norman Foster űrhajót tervez az Apple-nek


fati | 2011.06.15
Az Apple mindenható vezetője, Steve Jobs bemutatta a megacég új központjának sematikus látványterveit, amelyeket a hírek szerint a Foster + Partners készített

A hatalmas körgyűrűszerű épületet maga Jobs is űrhajóként jellemezte, saját stílusához híven hozzátéve, hogy ez lesz a világ legjobb irodaépülete. A terveket a pletykák szerint a Foster + Partners tervezte, a hírt azonban még nem erősítették meg. A kaliforniai Szilícium-völgyben fekvő Cupertino városánál megépülő gigairodaházba az Apple 12.000 alkalmazottja költözik majd. „Olyan lesz, mintha egy űrhajó landolt volna a területen”, közölte Jobs, miközben bemutatta a négyszintes, köralakú épületet, amelynek a közepén hatalmas, 60 hektáros tájtervezett belső kert lesz.

Az épületben egyetlen síküveg felület sem lesz, hiszen „már tudjuk, hogy kell a világ legnagyobb méretű hajlított építészeti üvegét legyártani”, mondta Jobs. Az új épület az Apple eddigi főhadiszállása mellett épül majd meg. Egyelőre Cupertino városának engedélyére vár az Apple.

a képek forrása: www.bdonline.co.uk

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások