hír épületek

Bemutatták a Belváros új sportközpontjának látványterveit


sebesp | 2017.05.12
Mint korábban már beszámoltunk róla, új sportközpont épül a belvárosban, a parlament közelében. A napokban tájékoztatott az önkormányzat a Skardelli György tervei alapján megvalósuló kiemelt állami beruházásról.



Hivatalos közlemény a tervezett projektről:

Az V. kerületi Molnár utca 9. sz. alatt korábban működött tanuszodát 2000-ben bezárták és 15 évvel később lebontásra is került. Belváros-Lipótváros Önkormányzatának egyik legfőbb célkitűzése, hogy a közterületi fejlesztéseken kívül, egyéb nagyszabású beruházások is megvalósuljanak. Ezért az Önkormányzat ezt a lassan több évtizedes hiányt kívánja pótolni a Vadász utca 30. alatt található ingatlan újraépítésével - egy egészségmegőrző-sportközpont létrehozásával - a budapestiek és természetesen a belvárosiak elvárásainak megfelelően.

Az Önkormányzat mindezen célok mentén, közbeszerzési felhívás útján választotta ki a számos díjjal kitüntetett Skardelli György építészt a Belvárosi Sportközpont terveinek elkészítésére. A Sportközpont megépítésével a belvárosi gyermekek sportolási, úszásoktatási és testnevelési feladatai is biztosíthatóvá válnak. A gyermekek egészségmegőrzésén túl a kerület szintén jelentős figyelmet fordít a felnőttek sportolással és a szabadidő aktív eltöltésével kapcsolatos igényeinek magas szintű kielégítésére is - ezért jöttek létre például a fitnesz parkok a Honvéd téren és a Szerb utcában. Belváros-Lipótvárosban jelentős az időskorúak száma és aránya, így természetesen fokozott figyelmet igényel az idős emberek életminőségének megőrzése is.

A Belvárosi Sportközpont megépítésével minden igénynek megfelelő, így uszodai, wellness és rekreációs tevékenységet biztosító, a száraz és a vizes sport kedvelőinek egyaránt megfelelő, sőt mindemellett sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek is helyet biztosító intézmény épül majd.

Forrás: www.portfolio.hu

Korábbi cikkünk: tervlap.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások