tervek Budapest Hard Rock Hotel hotel Rockwood Terézváros

Magyarország első Hard Rock hotelje épül a pesti belvárosban


Java | 2017.05.18
A seminole indiánok által birtokolt Hard Rock nevű világcég egy 133 szobás, négycsillagos szállodát épít a VI. kerületben az Ó utca és a Nagymező utca sarkán. A hotel kivitelezéséhez egy épületet teljesen lebontanak, a Nagymező utcai frontot viszont meghagyják, mögé kerül majd a hotel új szerkezete.

A szobák átlagos mérete 25 négyzetméter lesz. A hazai szálló designja a Tenerife-i Hard Rock szállodához hasonlóan a derűről, a lazaságról, játékosságról és életigenlésről szól. A szálloda belső felvételei is erről árulkodnak.

A hazai hotel alatt egy 70 férőhelyes garázst is kialakít a beruházó Rockwood Kft. A budapesti bulinegyed központjának számító helyszínhez egy étterem, egy kis konferenciaközpont és egy ajándékbolt is csatlakozik majd.

Erdei Bálint, a beruházó képviselője szerint a budapesti Hard Rock hotel új szintre emeli a főváros hotel kínálatot. Utalt a VI. kerület két másik új hotelére is: az egykori balettintézet helyén kialakított Marriott W-re és a Lázár utcában megnyíló Hilton Garden Inn-re. Ezekkel a beruházásokkal szerinte "true lifestyle hotelek" lépnek be a szállodai kínálatba. A budapesti belváros felértékelődési folyamatába illeszkedik az építés alatt álló luxusapartmanok mellett a Hard Rock hotel építése, ami jól mutatja, hogy az egy évtizeddel ezelőtt még kihasználatlanul álló épületek fejlesztésében egyre több befektető lát lehetőséget.

A hotelt várhatóan 2019 elején avatják fel.

Forrás: Portfolio.hu  / Magyar Építők / napi.hu

A cég korábbi – meg nem valósult – terveiről itt írtunk.

A tervező nevét sajnos a beruházó telefonos megkeresésünk ellenére nem kívánta megmondani, bár (mint itt látható), engedélyezési tervek már 5-6 éve elkészültek, hiszen az önkormányzat - passzázsért cserébe - az összevont telekre 2012-ben 5,5-ös szintterületi mutatót engedélyezett. Egy netes forrás szerint a 2012 körüli terv tervezője Szász László (Stúdió 100 Építész Iroda Kft) volt.

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások