tervek Dubaj extrémsport torony

Újabb adrenalin-sokk Dubajban


Baktay Andrea | 2017.05.24
Dubajban egymást érik az izgalmas épületek, azonban ha ez megépül, akkor ez lesz a legnagyobb adrenalinbomba...

Egy 325 méteres bázisugró- és mászó torony terveit készítette el a 10 Design nevű nemzetközi építésziroda Dubajban (Dubai). Az építmény a város tengerpartján állna és sokféle extrém sportnak adva otthont, a helyi adrenalin-függők nagy örömére. Az innovatív alkotás külső felszíne hatszögletű rácsozatból áll, amely az épület alján és tetején tölcsér-szerűen kiszélesedik.
A torony magában foglalna számos "alaptábort", és különböző tevékenységeket kínál majd, beleértve az extrém (szikla)mászást, kötéllel biztosított mászást és a bázisugrást is, kezdőtől a haladó szintig minden sportolónak.

A torony aljában lévő “bázison” és az alsó szinteken lennének könnyen mászható falak valamint mindenféle szimulátorok a kezdőknek. Itt kapnának helyet az utcáról betévedő, mászó tapasztalattal nem rendelkezők által is kipróbálható szabadesés-szimulátorok és más extrém élmények.

A középső szintről elindulva az épület központi magja és a külső rácsfelület között 140 méter magasra lehet majd felmászni.
Feljebb található majd egy függőleges sziklakemping azok számára, akik szeretnek kitett helyeken éjszakázni, például maguk alatt Dubaj városával.

A legmagasabb szinteken a torony fáklyaszerűen kinyílik, egy sor “jégmászó” terepet kínálva a tapasztalt sportolóknak. Végül az építmény tetejét elérve három csúcs szolgál ugrópontként drót által biztosított szabadeséshez illetve biztosítás nélküli, azaz bázisugráshoz. Nagyon valószínű, hogy a bunge-jumping is felkerül majd a lehetőségek listájára.

A projekt megvalósítására vonatkozóan még nincs hivatalos időpont bejelentve, de kétségtelenül frissítő színfolt lenne a dubaji lakosok életében és minden bizonnyal pillanatok alatt kiemelkedő turisztikai attrakcióvá válna.


Forrás, képek: 10 Design

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások