Rajki Diána | 2017.06.02
Az elmúlt évek szélsőséges időjárási eseményei után egyre inkább látszik, hogy érdemes előre felkészülni, akár még egy a felhőszakadás okozta hirtelen jött árvízre is.

A PREFA mobil árvízvédelemi eszközei árvízveszélynek kitett területek vagy objektumok egyszerű és hatékony védelmére szolgálnak: a speciális alumíniumprofilok alkalmasak ajtók, ablakok vagy kapuk gyors víz elleni lezárására, valamint a partközeli vagy azzal határos területek védelmére. A jól tárolható és könnyű rendszer minimális felkészülés után szükség esetén azonnal „bevethető”.

Eddig közel 8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a közelmúlt szélsőséges időjárása és a felhőszakadás miatt. A károk teljes összege jelenleg közel 1,2-1,3 milliárd forint a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által közétett friss adatok szerint, amelynek legnagyobb részét a felhőszakadást követő árvíz okozott. Egyre inkább érdemes felkészülni az ilyen és hasonló esetekre.


Egyszerűen, gyorsan bevethető mobilgát

Minimális előzetes munkálatot igényel a PREFA mobil árvízvédelmi rendszer telepítése: mindössze a padlóhüvelyeket, illetve a rögzítőprofilokat kell a teherbíró alapban fixen rögzíteni. Árvízveszély esetén csupán annyi a dolgunk, hogy a rögzítőprofilokba vagy a rögzítőoszlopokba becsúsztassuk a beépített tömítésekkel ellátott speciális gátgerendákat.

A gátgerendák védőfalként történő felépítése nútféderes rendszerben történik. Megakadályozva a felúszást, a gerendákat egy feszítőelemmel kell felülről rögzíteni. Áradáskor a gátgerendák megtelnek vízzel a vízszint emelkedésével, ezáltal tovább nő a fal stabilitása. A cserélhető, speciális szivacsgumi tömítések gondoskodnak a gátgerendák megfelelő szigeteléséről. A védőfal hossza szükséges magassághoz igazítható és tetszés szerint növelhető (vészhelyzetben a már meglévő védőfalak még magasabbra emelhetők).


Tartós védelem, amely ellenáll az időjárásnak

A rögzítések, a gátgerendák, illetve a feszítőelemek alumíniumból készülnek, amely szerkezeti anyag számos előnnyel rendelkezik: rozsda- és törésálló, időjárásálló, könnyű és nem igényel karbantartást. Minden egyes alkatrész akár a beépített PREFA homlokzattal megegyező színben rendelhető. A PREFA széles választékban kínál tartozékokat a rendszerhez: tartókat a tároláshoz, profil- vagy hüvelyburkolatokat, cseretömítéseket stb.


Védelem nyílt- és zárt terepnek is

Gyorsan lezárhatók az ajtó-, ablak- és kapunyílások – melyeken áradáskor könnyen betörhet a víz – az alumíniumból készülő speciális gátgerendákkal. A rögzítőprofilokat a tartófal mögé vagy elé, magába a tartófalba kell fixen beszerelni. Árvíz esetén a gátgerendákat be kell csúsztatni a rögzítésbe mindkét oldalon, és felülről rögzíteni a feszítőelemmel. A robusztus és könnyű, speciális profilok hatékony objektumvédelmet tesznek lehetővé. A rendszer gyorsan bevethető, könnyen tárolható, és azt nagyon kis erőkifejtéssel, szükség esetén egy személy is felszerelheti.

Az árvízveszélynek kitett területek vagy objektumok (bejáratok, közutak, földutak stb.) védelme védőfalakkal történik, amelyek felállíthatók a nyílt terepen elhelyezett padlóhüvelyek segítségével. Ezek az árvíz elleni védőfalak akár meglévő gátak megemelésére, akár új létesítményként is felhasználhatók.


További információ: www.prefa.hu

(x)

 

 
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások