Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Több mint négymilliárd forintért épül tudásközpont Szekszárdon
Ház a százéves körtefához
Lehet, hogy ingatlanpanama van a Feneketlen-tó melletti lakópark-terv hátterében?
Végre befejezik a legnagyobb magyarországi szellemvárost
Hatalmas kórházfejlesztések jönnek Budán
Tate St. Ives: Galéria az óceánparti sziklákban
Jégcsarnok is épül a Déli pályaudvar területének egy részén
Falak és pillérek nélkül: Steve Jobs Theatre
A macskabarát költők háza
A "2000 fagylaltosvödör" projekt
Zürichben nyit irodát a Bord Építész Stúdió
Lerakták a Pannon Park alapkövét Budapesten
A Hagymatikum tanuszoda korszerűtlen, mélyíteni nem lehet, bontani nem szabad
Címkék: Egyesült Királyság, Hull, iskola


Iskolás gyerekek hét nap alatt tervezték és építették ezt az épületet
sebesp 2017. június 5.      
A zöld fa pavilon egy olyan projekt részeként jött létre, melyben lehetővé tették, hogy 11 és 16 év közötti, hagyományos oktatásba nehezen beilleszkedő tanulók megtervezzék, majd megépítsék az új külső tantermet az iskola oktatókertje mellet.

Az angliai Hull városában, az Oakfield Residential School diákjai számára kidolgozott projekt során a design olyan nyitott műhelymunka keretében került kidolgozásra, amelynek során a diákok a modellkészítéssel ötleteket teszteltek. Nyilvánvaló igény fogalmazódott meg egy olyan építményre, amely egyaránt szolgálhat nyitott tanulótérként és meghitt, zárt "kunyhóként". A gyerekek elvárása volt az is, hogy belülről is kényelmesen megfigyelhessék az épület előtti kiskertjeiket.

Matt + Fiona arra törekedett, hogy ezeket az ötleteket olyan tervvé kovácsolják össze be, amelyet néhány tanuló egy kevés segítséggel egy héten belül kivitelezhet.

"Egyetlen hét alatt megépíteni egy öt méter magas épület minden előregyártás nélkül és a fiatal, többnyire amatőr munkaerővel egy kissé ambiciózus!" – mondta MacDonald. "De hihetetlen összetartás volt mindvégig, és az iskolai tanárok fele az utolsó estén eljött, hogy segítsen, hogy időben elkészüljön."

A végső, fészerszerű épület egy négyszögletes tetővel és négy nagy, felnyitható, ellensúllyal működő ajtóval rendelkezik. Ezeket éjszakára zárhatják, de ha nyitva vannak, fedelet biztosítanak a külső dekk fölé. Az épület egyik végén egy kilátótorony áll,  félnyereg tetővel, amely az ellenkező irányba néz.

A rétegeltlemez burkolat zöld, gumírozott festékréteggel rendelkezik, amely vízálló héjat biztosít egyszerű és gyors kivitelezés mellet. Az Oakfield csapata azt is tervezi, hogy a napelemeket és az esővíz gyűjtő rendszert is felszerel a már elkészült épületre.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 18 (11 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©