Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Budapesti Corvinus Egyetem Sportlétesítményének győztes pályaműve
A Haladás új multifunkcionális sportcentruma november 8-án nyílik Szombathelyen
A Varsói Tower Európában először kapott WELL Building Standard minősítést
Reptéri múzeum Hollandiában
Költözés előtt a Néprajzi Múzeum
Zalaváry Lajos építész kapta a Magyar Építőművészetért Érmet
Az „ÉV háza” díjazottjai 2017-ben
70 milliárdos gigantikus kórházfejlesztési program indul a Margit kórház felújításával
Épül a világ második legnagyobb vízierőműve Kínában
Budapest Atlétikai Stadion pályázat győztese a Napur Architect Építész Iroda!
A távozó Fekete György belsőépítész 85. születésnapját ünnepli a szakma
Sanghaj új innovációs-technológiai székháza
Az Experimentarium kígyózó rézhullámai a dinamizmus jegyében
Címkék: BBVA, bank, vitorla, Madrid


A BBVA bankcsoport koncentrálta erőit és vitorlát bontott Madrid külvárosában
Tervező: Herzog & de Meuron
Java 2017. június 14.      
Még a világgazdasági válságot megelőzően döntött úgy a BBVA bankcsoport, hogy eladja korábbi épületeit, hogy azután hatezer főnyi gárdáját egyetlen különleges, heroikus központjába gyűjtse össze, ahol centralizálhatja tevékenységeiket. A helyszín kiválasztása Madrid északi részén található Las Tablas nevű kerületre esett – számol be a Realista.hu.

A 114 ezer négyzetméteres új épületkomplexum a svájci Herzog & de Meuron tervei alapján betonból és üvegből épült. Központi része a 93 méter magasan emelkedő, 19 emeletes toronyház, melyhez hét horizontális irodaház csatlakozik. Az optimális kommunikáció megvalósítása érdekében az egyterű irodákat favorizálta a tervezés. A toronyépület neve „La Vela”, ami vitorlát jelent, és az innovációt, továbbá a folyamatos progressziót jelképezi az üzleti partnerek és a világ felé.

A helyi trópusi éghajlati igényekhez igazodva a fő tornyon és a többi épületen is láthatók azok a jellegzetes hullámzó homlokzati elemek, amelyek megfelelő védelmet és árnyékot nyújtanak a forróság ellen, így a komplexumban a közlekedők és a belső terek kellemes hőmérsékleti viszonyokat biztosítanak a dolgozóik és az üzleti partnerek számára is. A hét háromszintes épület közötti barátságos japán kertet idéző belső zöld szigetek a friss, oxigén dús levegőt és a megfelelő kellemes klímát biztosítják.

A fenntartható megoldásoknak (pl. geotermikus energia) köszönhetően az új komplexum mintegy 40%-nyi energiát takarít meg a régi épületek bruttó fogyasztásához viszonyítva.


Forrás: Realista.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©