hír tervek Kaposvár Nemzeti sportváros versenyuszoda

Nemzeti sportvárossá alakul Kaposvár az épülő új versenyuszodájával


Java | 2017.06.20
A Németh István Program valamennyi fejlesztése, úgy a 10 pályás versenyuszoda is azért valósul meg, hogy a kaposváriak a sportturizmus révén jobban éljenek – emelte ki a csütörtök délelőtti alapkőletételen Szita Károly.

Négy úszó, két vízipólós és egy szinkronúszó fiatal tehetség is segített letenni az épülő versenyuszoda alapkövét Kaposváron .A kaposvári sportolók kinőtték a régi helyszínt, ezért van szükség a bővítésre, az új létesítmény technikailag és kinézetre is európai színvonalú lesz.

Nemzeti sportvárosként feltett szándékunk az is, hogy országos-, kontinens- és világversenyeknek is helyet adjunk. A város eddig is folyamatosan bővítette a vizes sportok lehetőségét, a kaposvári fürdő újjáépítése és bővítése országos jelentőséggel bírt. Az önkormányzat tavaly részben önerőből, részben TAO pályázati forrásból befedte az 50 méteres medencét és annak lelátóját, amely 50,2 millió forintba került– Kaposváron az úszósportnak, illetve a vízilabdának több mint 100 éves hagyománya van. Gondoljunk csak olimpiai bajnok úszónkra, Csik Ferencre. De rajta kívül is voltak és vannak kiváló úszóink, vízilabdázóink, szinkronúszóink is. Nekik, unokáinknak, gyermekeinknek épül az új, 50 méteres, 10 pályás versenyuszoda, mintegy 6 milliárd forintból – jegyezte meg Szita Károly.

Az alapkőletételen részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, aki kiemelte: Kaposváron kiemelkedő sportélet van, egy ilyen beruházás pedig kiváló lehetőségeket teremt a fiatalok számára, hogy sikeres sportolók lehessenek, hiszen minden infrastrukturális körülmény adott lesz ehhez.

A rendezvényen részt vett Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki újfent megerősítette korábbi ígéretét, mely szerint, ha elkészül a versenyuszoda, akkor Kaposváron rendezik majd meg az országos úszóbajnokságot.
 

Forrás: Kaposvármost.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások