épületek tervek Aspectus Ericsson ház Infopark Wing

Elérte legmagasabb pontját az új Ericsson ház az Infoparknál

Tervező: Szerdahelyi László (Aspectus Architect)


Java | 2017.06.22
Az építkezés tavaly szeptemberben kezdődött a Duna partján, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Parkjában, a Műegyetem és az ELTE közvetlen szomszédságában. A leendő épületben kap helyet hazánk egyik legkorszerűbb, legjelentősebb szerverterme, számos kutatás-fejlesztési laboratóriummal, innovációs műhellyel együtt.

A szellemi központ munkáiba bekapcsolódnak majd a közelgő egyetemek diákjai és kutatói is. A hatemeletes 24 ezer négyzetméter alapterületű, elegáns üvegpalota mostanra érte el legmagasabb pontját. Az építkezés a tervek szerint halad és 2017 végére készül el.

A Wing Zrt. tulajdonában álló székház kifejezetten a speciális bérlői igényre szabva készül. Tömegformálásában, funkciójában, és az igényes építészeti megoldásokat tekintve is kiválóan illeszkedik a környék hangulatához és a dunai panorámához. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. Nemcsak a kész épületben, hanem az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaznak, cél a LEED Gold környezettudatossági védjegy megszerzése. Ennek megfelelően például a helyi gyártású, valamint az újrahasznosított anyagokat részesítik előnyben.

„Az Ericsson új irodaháza az egyik legkorszerűbb épület lesz az országban, kiváló minőségére pedig vállalatunk szakértelme és megbízhatósága a garancia. A WING Zrt. a magyar ingatlanpiac egyik legjelentősebb vállalataként az utóbbi években Budapest és az ország legnagyobb és legmodernebb székházait építette vezető nagyvállalatok számára. A tavaly átadott E.ON székházat követően ebbe a sorba tartozik most az Ericsson Ház is” – mondta Noah Steinberg elnök-vezérigazgató.

Tervezés: Aspectus Architect, Szerdahelyi László vezetésével,
Generálkivitelező a Strabag MML.
Beruházó: Wing Zrt.
A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.


Forrás: Irodatérkép.hu
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások