sebesp | 2017.07.02
Az Év Tervezett Irodaháza lett tavaly a DVM Group Szervita térre tervezett új irodaháza. A tervezett fejlesztés többcélú iroda- és lakóépület Budapest központjában, 28 000 négyzetméteren fog fenntartható lakó- és munkakörnyezetet kínálni a város szívében.

A hét emeletes épület a legmagasabb műszaki és fenntarthatósági elvárásoknak egyaránt megfelel majd. A ház lágyan ívelő homlokzatával könnyed és légies passzázsként köti majd össze a Szervita és Kristóf tereket. A tervezett 28 000 négyzetméter alapterületű épület átgondolt beépítése és homlokzati megoldása eredményeként oldoott belső térképzés, kozmopolita hangulatú környezetet jöhet létre.

A Horizon Development Kft. fejlesztői elképzeléseinek részeként a környék közterületei is átalakulnak majd, kiszélesítik az utcákat és egy-egy nagyobb közösségi tér, vízfelületekkel teljessé tett városi park is létrejöhet, összekötve az épületet közvetlen környezetével. Az egyes szolgáltatások és funkciók közötti szinteltolás elegáns, kortárs építészeti megoldás, amely elősegíti a közösségi hely létrejöttét.

Az épület LEED Gold, és BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítés megszerzésére is aspirál.


Forrás: Az év irodája.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások