sebesp | 2017.07.11
Számtalan módon megtapasztalhatják látogatói a svéd Lappföldet, de ez a méretes máglyarakás forma épület által kínált élmény lehet az egyik legkülönlegesebb.

A Svédországi Lappföld távoli részén jelenleg épülő Arctic Bath szálloda és fürdő nyáron a Lule folyó tetején úszik majd, télen pedig jégbe fagyva várja a vendégeket. A létesítmény legfőbb vonzereje, nevével összhangban, a fürdő lesz, amely a kör alaprajzú épületegyüttes közepén helyezkedik majd el – egészen +4°C-ra felfűtött, finoman fogalmazva is "frissítő" csobbanást ígérve azok számára, akik vállalkoznak a jeges vízbe merülésre.

Azok, akik kevésbé bátrak, egyszerűen csak ülnek a deszkázott stég peremén és csodálják az északi fényeket, vagy éppen csak felmelegítik magukat az épületben található fürdőben és szaunákban, melynek tetőzetét a környékbeli fák fatörzsei koronázzák, utalva a folyón egykor virágzó faúsztatásra, és talán el nem ítélhető módon máglyagyújtásra ingerelve azokat akik időnek előtte megelégelnék a fagyos északot.

A látogatók akár éjszakára is maradhatnak a hat minimalista kabinban, amelyek évszaktól függően lebegnek a víz felszínén, vagy állnak a befagyott folyó jegén.

A Bertil Harström és Johan Kauppi építészek által jegyzett projekt közel 450 négyzetméteres alapterületén 50 vendég egyidejű kiszolgálását biztosítja majd.

Forrás: www.dailymail.co.uk

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások