Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Drága kivilágosodás
Csalódásokkal teli az Apple új ufó-kampusza
Elvonulási központ és műemlékfürdő: hatalmas fejlesztések jönnek a Dunakanyarba
Elhunyt Tolnay Lajos, Ybl-díjas építész
Sterilizált japán ház
Multifunkcionális és vandálbiztos sportcsarnok lesz a Kaposvár Aréna
Jó hely egy esős napon
17,7 milliárdból épül intermodális csomópont Kaposváron
Kaktusztornyokat épít a BIG Koppenhágában
Új városközpont épül Törökbálinton
Tadao Ando különleges imaháza egy magányos Buddha-szobor körül
Hamarosan indul az Iparművészeti Múzeum felújítása
Duna-Buda: Tervpályázat a budai belvárosi Duna-part megújítására
Címkék: Egyesült Államok, MAD


Innen már tényleg csak a földönkívüliek hiányoznak
sebesp 2017. július 19.      
A MAD kínai építészeti stúdió egy sci-fikből ihletett központot tervezett a Faraday Future elektromos járművek fejlesztésével foglalkozó autóipari vállalat középpontja számára, Észak-Kaliforniában.

A Faraday Future (FF) a jelenlegi Los Angeles-i bázistól az új kampuszba akar átköltözni, mely reményeik szerint elősegíti az iparagi újonc számára, hogy bővítse kutatását és fejlesztését. A vállalat nemrégiben jelentette be a világ legsebesebben gyorsuló elektromos autójának gyártását.

A 130 ezer négyzetméteres kampuszt a Mare Islandra tervezték, amely a San Franciscótól északra, a Napa-folyó torkolatánál fekszik. A MAD-nek a központ számára készült terve az FF futurisztikus járműveinek formájából és technológiájából merített ötleteket.

"Figyelembe véve az FF nagyra törő, már-már sci-fibe illő, titokzatos szürrealizmusát egyben a működés alapjait is biztosítva a MAD egy lenyűgöző szerkezeti megoldású, nyitott koncepciójú kampuszt tervezett" mondta a stúdiót vezető Ma Yansong építész. A terv két lapos, fémes elemből áll, amelyek a helyszín préri tájképébe ágyazódnak, arra is gondolva, hogy a "földönkívüli" objektumok képesek legyenek megismertetni a munkavállalókat és a potenciális ügyfeleket az autóipari piac jelenlegi állapotával.

A tervezők összesen 20 000 négyzetméteres, sorba kapcsolt irodaházakat vázoltak fel. Ezek körkörös elrendezésűek, köztük udvarok és áthaladások vannak. A projekt fókuszpontja egy fényvisszaverő, szobrászian formált ​​megfigyelő torony, amely fel fog emelkedni az épületek klaszterén. A látogatóknak egy "felhasználói élményközpont" áll majd rendelkezésére. Ebből a nézőpontból a leendő vevők képesek lesznek az elektromos autókat és remélhetőleg a várva vart ufókat is alaposan szemügyre venni, mivel azokat egy légies sínpályán a raktárból egyenesen a toronyba szállítják.

A kampusz épületének tetejét teljes egészében fotovoltaikus napelemek fedik majd le, amelyek elég energiát termelnek, hogy megfeleljenek a terület napi igényeinek. A torony szélturbinái kiegészítő energiát biztosítanak. A nagy tetőfedések, a felnyitható üvegezés és a belső udvarok célja, hogy csökkentsék a napenergiából adódó hőnyereséget, és elősegítsék a természetes szellőzést.


Forrás: Dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 18 (11 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©