hír

Ezzel a gyöngyszemmel megnyerhetjük a vizes vb rendezés világbajnokságát!


sebesp | 2017.07.27
Bemutatták a vizes világbajnokság egyik leglátványosabb versenyhelyszínét, az óriás-toronyugrás 34 méter magas, tíztonnás ugrótornyát a budapesti a Batthyány térnél

"A világbajnokságok történetében először nem természetes vízbe érkeznek az ugrók, hanem egy épített, ideiglenes medencébe" – idézte a szervezők közleménye Szántó Évát, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, aki megemlítette, hogy a medence kialakítása külön kihívás volt. A versenyzők egy 15 méter átmérőjű, 6 méter mély medencébe érkeznek, amelyben folyamatosan könnyűbúvárok várják őket, hogy egy esetleges rontott ugrás után azonnal segítséget nyújtsanak a sportolónak.

"A helyszín kiválasztása azt a célt szolgálta, hogy a látványos, Budapest legszebb arcát mutató esemény a világ számos pontján keltse fel a figyelmet hazánk és a főváros szépsége iránt" – tette hozzá Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos.

A rendezők tájékoztatása szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg tervezett 1500 néző befogadására alkalmas lelátó mellett a döntők napjára a Dunán egy 80 méter hosszú és 20 méter széles uszályon további 600 férőhelyes ideiglenes nézőteret alakítanak ki. A verseny a folyó két partján és a hidakról is követhető lesz kivetítőkön keresztül. A Hunyadi hajó büféként és a mentőhajóként működik majd, az uszályokra pedig 250 fős Moszkva hajókat indítanak az Olimpia park kikötőjéből.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a versenyhelyszín egy része a vb után is megmarad, ahonnan különleges képeket lehet majd készíteni a Parlamentről, a Lánchídról és a Margitszigetről.

Maga a torony 34 méter magas, súlya meghaladja a 10 tonnát, és a Duna medrébe telepített mobilmedencével együtt a vasbetonplatform 2500 tonnát nyom.

Fürjes Balázs kormánybiztos szerint Magyarország már most megnyerte a vizes vb-rendező versenyt

MTI
http://hvg.hu/kkv/20170726_ugrotorony_bemutato

https://www.facebook.com/vizesvb/videos/795352867290360/

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások