tervek apartman Rotterdam torony

Horizontális szállóval összekötött ikertornyok épülnek Rotterdamban


Java | 2017.08.03
Az MVRDV vegyes hasznosítású ikertorony-komplexumát egy horizontális szállodahíd köti össze. A The Sax névre keresztelt ingatlanegyüttes 51 emelet magasan tör az ég felé.

A helyszín Wilhelminapier, Rotterdam egyik legkülönlegesebb negyede, ahol jelen van a múlt és a jelen, ahol láthatjuk, hogy békésen megférnek a régi rakparti raktárak és a modern építészet különleges remekművei is. A város egyik dinamikusan fejlődő része ez, amely tele van új épületekkel, éttermekkel, szállodákkal, lakásokkal, ahol számos kulturális és üzletközpont található. A The Sax az UNStudio Erasmus hídja és a Renzo Piano által tervezett KPN Telecom torony mellett épül.

Az együttes két tornya a Philadelphia és a Havanna nevet kapták, 82 ezer négyzetméternyi eladható területtel rendelkeznek, ahol 450 lakást, hotelt, wellness-központot, kongresszusi és egyéb kereskedelmi létesítményeket alakítanak ki. A homlokzat jellegzetes ablakai minden egyes egység számára lehetővé teszik az egyéni és egyedülálló apartmanok kialakítását,miközben 270 fokos panorámakilátás nyílik az egész városra.

"Rotterdam egyre inkább a tornyok városa, és ez az új fejlesztés egy kuriózumnak számító újabb darabja lesz ennek az építészeti kollekciónak" – mondta Jacob van Rijs, az MVRDV társalapítója. A fejlesztés extrája, hogy a két épületet összekötő légi híd ad otthont a 150 szobás szállodának, valamint egy tetőterasznak.

A tornyok által közrezárt nyílás, amely egy gigantikus ablakot formál, lehetőséget ad arra, hogy minden egyes apartman egyedi legyen, így a sablonalaprajzokat sikerült elkerülni. Az építkezés 2018-ban kezdődik és a tervek szerint 2022-ben adják át.


Forrás: www.dezeen.com
 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások