Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
MMA támogatási pályázat kiállításra, könyvre, alkotótáborra!
Fogadjunk, hogy ilyet még nem tervezett! Ritka pályázat.
Itt vannak az új hódmezővásárhelyi templom látványtervei
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Amikor a tanárok firkálják a padot – I. M. Marosi Bálint
Új év, új hőszigetelési követelmények
Hiánypótló konferencia és webinárium a tervezői művezetésről
Mit tesznek a debreceni építészhallgatók a pesti kirakatba?
Példaszerű ipari épületek az új Metszetben
Ajándék építészeknek – kis karácsonyi ötletbörze
Irodaházzá alakul a trafóház, amin Györgyi Dénes és Román Ernő összeveszett 80 éve
A Lechner Központ felmérte a tervpályázatokkal kapcsolatos igényeket
Hajnóczi maradt az elnök - tisztújítás az országos kamarában
Címkék: Metszet


Attrakciók a Metszet legfrissebb számában
Csépé 2017. augusztus 7.      
Megismerhetjük a Rudapithecust bemutató együttest, Somogyvár látogatóközpontja és a pécsi Barbakán új lakóháza mellett a hamburgi Elbphilharmonie-t, Masdar új városát, valamint a katalán boltozatokról, egy gabionos családi házról és a felmérések új technikájáról is szó esik.

A turisztikában attrakciónak nem a zsonglőrmutatványt, hanem a látnivalókat nevezik. A Metszet 2017/4 számában turisztikai látnivalók mellett hagyományos értelemben vett attrakciókat, kuriózumokat is találunk.

A címlapra Vasáros Zsoltéktól a Rudapithecus látványtár került, melynek kuriózuma, hogy a kiállítás nélküli kiállítóépület: "Víz, villany nincs, és egyelőre tartalom se" – írja Wesselényi-Garay Andor az egyébként lenyűgöző alkotásról és tájról.

Hihetetlen műszaki és téralkotási varázslat a Herzog és de Meuron irodától az Eblphilharmonie épülete, amely végre elkészült, Szépvölgyi Viktória írt részletes bemutató cikket. Szintén kuriózum, hogy Álvaro Siza, a kritikai regionalizmussal társítható építészek egyik legnagyobbika Kínába tervezett amolyan igazi portugálos házat – erről Szentirmai Tamás írt kritikát. Hatalmas attrakció egy komplett új város, mely a Smart City elvei szerint épült, Masdar Cityről ifj. Kistelegdi István írt a tervezési metódust is bemutató hosszabb elemzést.

Magyar példák között találjuk a pécsi Barbakán tér új lakóházát Keller Ferenctől, mely a korábbi, számos nemzetközi elismerést nyert Barbakán-házhoz méltó, de új, más megoldásokat felvető alkotás. A somogyvári, elegáns szerkesztésű emlékhelyről, melyet Molnár Csaba, Szentkuti Viktor és Halmai Dénes tervezett, Botzheim Bálint írt bemutatást.

A műszaki érdekességek sorába tartozik egy gabion burkolatú családi ház Paládi-Kovács Ádámtól, a katalán boltozatok jelenét és jövőjét tudományos alapossággal körüljáró cikk Bálint Tamástól, és a homlokzatfelmérések korszerű módszereit elemző cikk, a Lechner Tudásközpont szerzőitől.

A tulajdonképpeni turisztikai attrakciók térbeli elhelyezkedésének egy forradalmian új módszerét Kádár Bálint mutatja be Budapest példáján.


A lap itt előfizethető.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 24 (12 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©