Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Nézze meg Európa legmagasabb fa felhőkarcolójának építését
Ezt így azért nem kéne – szétverik az Ybl-díjas építész híres alkotását
Született Kadarkúton, mestersége építész
Buzna, Eleőd, Kis Béla, Kmetykó, Nagy Gergely, Rónai és Zsemberi Podmaniczky-díjasok
A Martonvásár MTA Agrártudományi Kutatási Tömb tervezési pályázata a MÉSZ-ben
"Ha a hatóság kéri, feltöltöm kilóra" – avagy hogyan tesznek eleget az építészek a "CPR-rendeletnek"
Itt a nemzetközi pályázat a Galvani hídra!
Megújult felülettel mutatkozik be az ÉTDR
Letették a Kopaszi gátnál épülő beruházás, a "BudaPart" alapkövét
Itt vannak az egyszerű bejelentéshez tartozó kiviteli tervek követelményei
Szállásépületek az új Metszetben
Kiírták a Budapesti Atlétikai Stadion tervpályázatát!
Címkék: Metszet


Attrakciók a Metszet legfrissebb számában
Csépé 2017. augusztus 7.      
Megismerhetjük a Rudapithecust bemutató együttest, Somogyvár látogatóközpontja és a pécsi Barbakán új lakóháza mellett a hamburgi Elbphilharmonie-t, Masdar új városát, valamint a katalán boltozatokról, egy gabionos családi házról és a felmérések új technikájáról is szó esik.

A turisztikában attrakciónak nem a zsonglőrmutatványt, hanem a látnivalókat nevezik. A Metszet 2017/4 számában turisztikai látnivalók mellett hagyományos értelemben vett attrakciókat, kuriózumokat is találunk.

A címlapra Vasáros Zsoltéktól a Rudapithecus látványtár került, melynek kuriózuma, hogy a kiállítás nélküli kiállítóépület: "Víz, villany nincs, és egyelőre tartalom se" – írja Wesselényi-Garay Andor az egyébként lenyűgöző alkotásról és tájról.

Hihetetlen műszaki és téralkotási varázslat a Herzog és de Meuron irodától az Eblphilharmonie épülete, amely végre elkészült, Szépvölgyi Viktória írt részletes bemutató cikket. Szintén kuriózum, hogy Álvaro Siza, a kritikai regionalizmussal társítható építészek egyik legnagyobbika Kínába tervezett amolyan igazi portugálos házat – erről Szentirmai Tamás írt kritikát. Hatalmas attrakció egy komplett új város, mely a Smart City elvei szerint épült, Masdar Cityről ifj. Kistelegdi István írt a tervezési metódust is bemutató hosszabb elemzést.

Magyar példák között találjuk a pécsi Barbakán tér új lakóházát Keller Ferenctől, mely a korábbi, számos nemzetközi elismerést nyert Barbakán-házhoz méltó, de új, más megoldásokat felvető alkotás. A somogyvári, elegáns szerkesztésű emlékhelyről, melyet Molnár Csaba, Szentkuti Viktor és Halmai Dénes tervezett, Botzheim Bálint írt bemutatást.

A műszaki érdekességek sorába tartozik egy gabion burkolatú családi ház Paládi-Kovács Ádámtól, a katalán boltozatok jelenét és jövőjét tudományos alapossággal körüljáró cikk Bálint Tamástól, és a homlokzatfelmérések korszerű módszereit elemző cikk, a Lechner Tudásközpont szerzőitől.

A tulajdonképpeni turisztikai attrakciók térbeli elhelyezkedésének egy forradalmian új módszerét Kádár Bálint mutatja be Budapest példáján.


A lap itt előfizethető.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 18 (9 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm

Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©