rendezvény

Nézze meg Európa legmagasabb fa felhőkarcolójának építését


Csépé | 2017.08.08
Idei szeptemberi buszos építészeti tanulmányutunk, "száguldó konferenciánk" meglátogatja a HoHo, a Holz Hochhaus, a legmagasabb fa felhőkarcoló építését. Útbaejtjük Zaha Hadid zseniális egyetemi épületét is többek között, a megszokott professzionális, tolmácsolt szakmai vezetéssel.

Seestadt Aspern városrészben több épület is elkészült az elmúlt évben, köztük Az atelier 4 irodától a J2 lakótömb, a von Baumschalger, Hutter Partnerstől a D16-17 tömb stb. Szeptemberben kezdik a HoHo, a Holz Hochhaus faszerkezeteinek kivitelezését, a vasbeton fogadószerkezet már lényegében elkészült. Folyamatosan ötven kamionnal szállítják a huszonnégy emeletes faház szerkezeteit – a már nyáron előregyártott elemeket – három különböző gyártó karintiai telephelyéről. A londoni felhőkarcolótűz nyomán kialakult helyi vitában a HoHo is szóba került szakmai fórumokon, de a magasház épülhet tovább. Meglátogatjuk a városrész metrómegállóját is, mely az átgondolt városfejlesztésnek köszönhetően a fejlesztés egyik első elemeként valósult meg.

Az elmúlt pár évben minden látogatót lenyűgözött Zaha Hadid ferdefalú, hihetetlenül dinamikus és a helyszínen lebilincselően erős hatású épülete, amit idén még egyszer (alighanem utoljára) meglátogatunk, az atours wien szervezésében, helyi építészek idegenvezetésével.

A két nagy fejlesztés között terveink szerint útbaejtjük a Delugan Meissl építészirodától a Donaustadt Idősek Otthona új épületét is, melynek térszervezése különleges, átmeneti tereit érdemes a helyszínen megtapasztalni.

A buszos útra mindenkit szívesen várunk, az építészkamarai tagok az élményeken túl két kreditponttal is gazdagabbak lesznek. Jelentkezés és részletek itt.

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások