Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megújul Ybl fóti plébániatemploma
Az Architizer A+ Award 2017 győztese a Tel-Aviv-ban épülő organikus toronyház
A Kinnarps teszteli futurisztikus irodáját
A Bord Építész Stúdió tervezi a Nemzeti Korcsolyázó Központot (NKK)
Új kollégiumot kap a Corvinus Egyetem
Az 1,7 milliárdból megépülő modern parkolóházban a Győri Balett próbaterme is helyet kap
Royal Atlantis Residences csodái Dubaiban
Nemzetközi elismerés: Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár
A Nokia Skypark irodaház lett az idei év legjobb ingatlanfejlesztése
Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
Piliscsabai családi ház nyerte a 13. Média Építészeti Díját
21. századi csúcstechnológiáját képviselő okosvárost épít Bill Gates a sivatagban
Címkék: Experimentarium, Cebra, Hellerup


Az Experimentarium kígyózó rézhullámai a dinamizmus jegyében
Java 2017. szeptember 18.      
A dánok a technológia és a tudomány multifunkcionális házát találóan "Experimentarium" –nak nevezték el. A régi épület falai közé szorított mai funkciók azonban több helyet igényeltek volna, s ezért szinte kikényszerítették az újra gondolt belső terek teljes átalakítását, melyet a Cebra építésziroda tervezett át a koppenhágai Hellerupban.

A meglévő és új funkciók vegyítésével, felfelé terjeszkedő új emeletek hozzáadásával és az épület két részre osztásával az épület belső tereit teljesen áttervezték. Átriumokat alakítottak ki és egy különleges kinézetű, Jakob Bohr, a DTU Nanotech professzora, által megálmodott 100 méter hosszú spirál lépcsővel tették teljessé. A rézzel burkolt íves lépcső végigkacskaringózik az épületen, felvezetve egészen a legfelső, negyedik szintre. A mai kor dinamizmusát nemcsak a belső áramlást reprezentáló, kígyószerű lépcső, hanem a mai, fémborítású dobozok rendszere is fémjelzi, otthont adva az új funkcióknak.

Az Experimentariumban összességében 160 tonna acélból – 10 tonna rézzel öltözve – lenyűgöző szerkezeteket alakítottak ki! A felújítás után az interaktív kiállító terek száma duplájára, azaz 16-ra emelkedett.

project info:

Helyszín: Tuborg Havnevej, Hellerup, Dánia
Építtető: Experimentarium
Alapterület: 26,850 nm (épület: 25,000 nm, tetőterasz: 1,850 nm)
Építési idő: 2014 – 2017
Építész: Cebra
Statika: Orbicon

Forrás: www.designboom.com
 

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©