Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Haladás új multifunkcionális sportcentruma november 8-án nyílik Szombathelyen
A Varsói Tower Európában először kapott WELL Building Standard minősítést
Reptéri múzeum Hollandiában
Költözés előtt a Néprajzi Múzeum
Zalaváry Lajos építész kapta a Magyar Építőművészetért Érmet
Az „ÉV háza” díjazottjai 2017-ben
70 milliárdos gigantikus kórházfejlesztési program indul a Margit kórház felújításával
Épül a világ második legnagyobb vízierőműve Kínában
Budapest Atlétikai Stadion pályázat győztese a Napur Architect Építész Iroda!
A távozó Fekete György belsőépítész 85. születésnapját ünnepli a szakma
Az Experimentarium kígyózó rézhullámai a dinamizmus jegyében
Novemberben nyit a Jean Nouvel tervezte Louvre Adu Dhabi!
Címkék: Sanghaj, Kína, innováció, technológia, székház


Sanghaj új innovációs-technológiai székháza
Java 2017. szeptember 22.      
A Sanghaj új CaoHeJing Guigu kreatív székházának célja, hogy támogassa és elősegítse a világ csúcstechnológiáinak megismertetését és elterjesztését Kínában. A nemzetközi kooperáció érdekében célorientáltan összekapcsolja a helyi és a tengerentúli egyetemeken dolgozó kutatókat és vállalatokat.

A székház a 14,5 km2 területet elfoglaló Shanghai Caohejing Hi-Tech Park szélén helyezkedik el, egy állami szintű gazdasági és technológiai fejlesztési övezetben, mely Sanghai belvárosától keletre található. A tudományos park mintegy 1200 hazai és külföldi csúcstechnológiai vállalatnak ad otthont. A három szintes projekt tervezője a Schmidt Hammer Lassen Architects.

A székház két, zöld nővényzettel beültetett, eltolt szintű külső terasszal rendelkezik, amelyek ideális terei lehetnek az informális szakmai találkozóknak. A két felső színt az oszthatatlan terű inkubátorstúdióké, az alsó szinten lévő lobby a reprezentatív vendégfogadás helyszíne, de itt vannak a kiállítási és rendezvénytermek is az elmaradhatatlan kávézóval együtt.

"A szintek eltoltak, amit nemcsak a játékos architektúra indokolt, hanem a helyi szeszélyes időjárási viszontagságok is, de általa az árnyékolás is megoldott mondta Chris Hardie, Schmidt Hammer Lassen partnere. A méretes teraszok segítségével élő kapcsolatot sikerült megvalósítani a külső zöldterületekkel.

A projekt várhatóan 2020-ra fejeződik be.


Építész: Schmidt Hammer Lassen Architects
Tájépítész: Schmidt Hammer Lassen Architects
Társtervező és statikus: UDG

Összterület: 12 187 m2
Helyszín: Shanghai Caohejing Hi-Tech Park
Építési időszak 20172020

Forrás: Archilovers.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©