hír épületek Fülöp-szigetek Vincent Callebaut

Tündérkert-üdülőhely a Csendes-óceán partján


sebesp | 2017.09.25
Vincent Callebaut belga építész egy futurisztikus öko-üdülőtelepet tervezett a Fülöp-szigetekre. A projekt "nulla kibocsátást, nulla hulladékot és nulla szegénységet" ígér.

A tervezés az ország jelenlegi környezeti állapotára reagál, melyet a túlhalászás, a tömegturizmus, valamint a műanyaghulladék és a mérgező termékek formájában megjelenő veszélyek fenyegetik. "A turizmus nemzetközi szinten a legfontosabb iparágává vált" - mondja Callebaut. "Ezért a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásának lehetősége jelentős és újraértékelést igényel. az 1980-as évek eleje óta az ökoturizmus új utakat nyit a társadalmaink társadalmi-gazdasági fejlődésének a környezet védelmével való összehangolásáoz."

A Vincent Callebaut tervezte "nautilus eco-resort" célja a tudomány ismereteinek egyesítése az ökoturisták azon hajlandóságával, hogy elősegítsék az érzékeny környezet megújítását és védelmét. Maguk a struktúrák biomimikrin alapulnak, különféle ökoszisztémák formájában. A projekt teljesen újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagokból épülne fel, és az energia és az élelmiszer tekintetében teljesen önálló lenne. Az önkéntes adományokból tervezett finanszírozás a hely környezeti értekéinek megőrzését szolgálna, miközben közvetlenül támogatja a helyi gazdasági fejlődést munkahelyek és jövedelem formájában.

Az öko-üdülőhely két fő építészeti egysége – egy sor kagyló alakú szálloda és lakótorony – egy spirálvonalra szerveződik egy központi sziget körül helyezkedik el, mely, hajózási központot és tudományos kutatólaboratóriumokat foglal magába. A homlokzatokat és tetőket növényfalak és a fotovoltaikus panelek alkotják az épületek termikus tehetetlenségének növelése, a természetes hűtés optimalizálása és a villamos energia előállítása érdekében.

Látványtervek: Vincent Callebaut Architectures
www.designboom.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások