Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Digitális egyeztetőfelület indul az építések engedélyezésére
Hagyományos karakterrel épül új híd a Tiszán
Indul a Budai Irgalmasrendi Kórház átfogó projektje
Katar szétszedhető stadiont épít a VB-re
Sűrűségi viszonyok
A kormány döntött a Népi építészeti program támogatásairól
Méretes Gömböc szobor kap helyet a Corvin sétányon
Stadion örökre vasalva?
Felhőkarcolót épít az MNB-alapítványok vagyonkezelője Budapesten
Átadták a 2017-es Prima Primissima díjakat
Ikerminaret koronázza a tudás spirálját Katarban
Négytornyú kúria lett az Év Háza Nagy-Britanniában
Épül a világ legnagyobb ökológiai oázisa
Címkék: Egyesült Királyság, London, Egyesült Államok, luxusvilla, James Whitaker


A producer háza
sebesp 2017. október 1.      
Keszekuszán egymásra dobált konténerek a Joshoua Tree nemzeti park peremén. Ennél extravagánsabb nyaralót nehéz lenne elképzelni.

James Whitaker londoni építész eredetileg egy németországi telephelyre készített koncepciótervet spontán egymásra halmozott konténerekből, de nem lett semmi az ötletből. Egy évvel később azonban jött egy ügyfél aki barátaival a Joshua Tree Nemzeti Parkban tett utazást nem sokkal korábban Dél-Kaliforniában. Kiderült, hogy a tulajdonában van egy 36 hektáros ingatlan a pusztában, körülbelül három órás autóútra Los Angeles-től. A sziklás sivatag közepén bóklászva egyik barátja azt mondta: "Tudod, mi lenne itt nagyszerű? Egy ilyen kégli." – majd laptopján egy interneten talált képet mutatott.

"A kép azt az irodaházat mutatta, amelyet évekkel ezelőtt terveztünk a Hechingen Stúdiószámára, de sohasem építettek meg" – mondja James Whitaker – "amikor legközelebb az ügyfél Londonban volt, találkoztunk." A filmes végül megbízta Whitakeret, hogy hozzon létre egy üdülőházat a világtól távoli ingatlanán narancssárga sziklákkal és tüskés növényekkel.

Az otthon egy lejtős telken helyezkedik el, az évek során a csapadékvízben kialakult vízfolyáson. Whitaker egy fényes fehér festett konténerek alkotta héjat képzelt el. A betonoszlopokkal a talajról kissé felemelt konténerek úgy illeszkednek össze, mint egy csillagrobbanás, mindegyik más és más irányba fordul. A konténerek úgy fordulnak, hogy maximalizálják a táj látványát, egyúttal használják a táji adottságokat a privát szféra tiszteletben tartásához, az helyiség használattól függően.

A 200 négyzetméter alapterületű lakás nappalival, konyhával, étkezővel és három hálószobával rendelkezik. A látványos megjelenést a betonpadló, a fehér falak és a minimalista dekoráció jellemzi, beleértve a rétegelt lemezből készült bútorokat és a Ron Arad által készített Misfits üléseket. Whitaker korábban Arad stúdiójában dolgozott Londonban.

Forrás: www.dezeen.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 6 (5 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©