Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megújul a Vakok Kertje a Városligetben
Élen járnak a környezetvédelmi fejlesztésekben
Óriási nemzetközi elismerés övezte a Liget projektet Münchenben
Székely porta alapkövét helyezték el Kismányokon
20 éves az Első Magyar Látványtár kiállítóháza – látványtári tervek és ihlető művek
A 2017. évi Piranesi-díj magyar jelöltjei
Műanyag bevonatos VELUX tetőtéri ablakok 100%-ban karbantartásmentes felülettel, akár 0,51 W/m2K Uw-értékkel
Kiválasztották a jövő évi Velencei Építészeti Biennále magyar kurátorát
Környezetbarát és biztonságos: alternatív tüzelőanyagok a cementgyártásban
Mitől lesz különleges az új Néprajzi Múzeum?
Medgyaszay István emlékkonferencia a Pesti Vigadóban
Korszerűsítik a zalaegerszegi sportiskola energetikai rendszerét
Címkék: Bramac, tetőcserép, tetőtér, felújítás, energiahatékony, Construma


Innovációk hatása az építőiparra
droID 2017. október 4.      
Az idei év vízválasztó lehet az építőiparban, mind az építkezések számában, mind pedig az innovatív megoldások terén. De merre fejlődik ma az építőipar, és milyen valódi újszerű megoldások fogják szolgálni a fogyasztók érdekeit?

Az utóbbi 2-3 évben már elindult egy növekedési tendencia a magánépítkezések területén: a lakossági szektorban az újépítések száma megduplázódott, a tetőszegmensben például a felújítások-újépítések aránya 65–35%-ra javult. Ez a trend idén is megfigyelhető, ami egyidőben újfajta igényeket teremt és egyedi megoldásokat vár el a piactól. Ezzel az építőipari szereplők is tisztában vannak, ezért is fektet mindenki nagy hangsúlyt az innovációra, amely nem lehet más, mint a piaci igényeknek való megfelelés, amelynek pozitív hozadéka a fogyasztón csapódik le. Az elmúlt időszak nem bővelkedett ilyen fejlesztésekben, de az okosotthon-alkalmazások, a Thermo Protector vagy a rohamosan fejlődő napelemes rendszerek már valódi előrelépésnek számítanak a piacon.

Új igényként jelentkezett, hogy a magánszemélyek körében is egyre trendibb tetőtérben élni, sokan kívánják ennek mentén átalakítani a meglévő tetőterüket, vagy ennek szellemében megtervezni az építkezést. A Bramac 2017-es Construma szakvásáron végzett felméréséből viszont kiderült: a többség attól tart leginkább, hogy a tetőterek nyáron túl melegek, télen pedig túl hidegek lesznek, emellett pedig a rezsiköltségek növekedésétől is sokan félnek. Erre a problémára nyújt megoldást a Bramac idei innovációja, a 2017-es Construma-nagydíjas oCool Tetőrendszere, ami a hővisszaverő tetőcserepek mellett szakszerű átszellőzéssel és a tetőrendszer további elemeivel 48%-kal is képes csökkenteni egy átlagos ház téli fűtésszámláját (tesztekkel bizonyítva, Heusenstamm, Németország 2017). A hideg hónapok elteltével nyáron sem kell félni a tetőtérben, ugyanis ezzel a tetőrendszerrel akár 11 °C-kal csökkenhet egy tetőtér hőmérséklete a legnagyobb nyári kánikulában is, ami a klímahasználat 80%-kát is feleslegessé teheti. Ez pedig jelentős energia- és anyagi megtakarítást jelent télen nyáron egyaránt.

Bár tény, hogy mindenki fejleszt, változtat és új termékekkel rukkol elő évről-évre, de a kérdés az, hogy ennek milyen hatása lesz a piacra? A tetőiparban például ilyen irány az energiatakarékosságon túl a felületi innováció, hogy a beton erejét ötvözzük a kerámia szépségével, mert erre van igény, és pozitív hatása végül a fogyasztón tud majd lecsapódni.

www.bramac.hu

(x)

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -3 (2 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©