Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Elérte legmagasabb pontját az új nyíregyházi ökoszálló
Az Amazon formabontó új irodaháza Seattle belvárosában
Kárpát-medencei Borközpont épül Budafokon
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
Az Év Irodája 2017 Verseny díjazottjait ünnepeltük
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
Európai színvonalú táncművészeti oktatási központot adtak át az Amerikai úton
A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák
250 m magasan fekvő gigantikus üvegház landol 3 torony tetején Kínában
Épületeink értékmegőrzése nyomában
Az egykori remízben talált menő új irodára az ACG reklámügynökség
A hamburgi AIT Award 2018 díj finalistái között a 3h és a Váncza Művek
Címkék: Rijks múzeum, múzeum, Next Architects


Reptéri múzeum Hollandiában
Java 2017. október 10.      
Az amszterdami repülőtér várakozó utasai számára megnyílt a Boulevard 5000 nm-es kereskedelmi területe, a Nemo tudományos központ, a repülőtéri könyvtár, valamint a most átadott Rijks múzeum új üvegpavilonja, ahol a látogatók megismerkedhetnek a holland kultúrával és történelemmel.

A Holland Boulevard kulturális zónáját a Next Architects építészei azzal a céllal tervezték, hogy reptéren várakozó utasok számára helyet teremtsenek a műélvezet számára. Az innovatív múzeum egyik különlegessége, hogy non stop nyitva tart. Ezt a koncepciót tükrözi a pavilon egyedi szerkezete és az anyagválasztás is.

A tervezők 10 cm széles üvegcsíkok összeragasztásával szilárd üvegfalat hoztak létre a múzeum körül. Az így kapott félig átlátszó térhatárok kiszűrik a fényt, így az ide látogatók fokozatosan térhetnek át a Schiphol nyüzsgéséből a békét és elmélyülést adó tárlatra.

A múzeum két egymást keresztező U alakú teret képez, melyhez a sokszínű múzeumi üzlet harmadik U-alakja járul. A Holland Boulevard és a Rijks múzeum a reptéri csarnok útlevélellenőrző kapuja mögött található a 2-es és 3-as váróterem között.
 

Helyszín: Amsterdam Airport Schiphol, Hollandia
Összterület: 5000 m2

Tervezők: Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers, Tara Steenvoorden, Mark Jongerius, Klaas van Olphen
Megbízó: Projectbureau Luchthaven Schiphol
Tervezőpartnerek: Studio Samira Boon i.c.w. Matthieu Verhoeven, Intos
Enteriőr műszaki tervei: Lichtvormgevers Philip
Berendezés: Heijmans

Forrás: Nextarchitects.com
Fotók: Ossip van Duivenbode és Thijs Wolzak

 

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (1 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©