hír Buda Gardens Budapest ÉMI lakópark

Lehet, hogy ingatlanpanama van a Feneketlen-tó melletti lakópark-terv hátterében?


sebesp | 2017.10.18
Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a volt ÉMI terület telekprivatizációja ügyében. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz – írta meg a válasz.hu

A Heti Válasz legutóbbi lapszámában feltárták, hogy a cserkészszövetség két korábbi csúcsvezetője, Henn Péter és Tekse Balázs ingatlanpanamákat idéző módon privatizálta ki Lázár János alól a Miniszterelnökség budai, Feneketlen-tó melletti óriástelkét, majd adta tovább azonnal egy ingatlanfejlesztőnek.

A Miniszterelnökség vezetője azonnali Kehi-vizsgálatot rendelt el a témában. A kormányzat „belső ellenőrzésének” bevetése erős lépés: a hivatal a kabinet által jóváhagyott éves terv alapján dolgozik, s csak a legritkább esetben kerül nyilvánosságra, hogy a Kehi – a miniszterelnök vagy a Miniszterelnökséget vezető miniszter utasítására – soron kívüli ellenőrzésbe kezd egy-egy ügyben.

Mindeközben már csaknem ezren csatlakoztak a privatizált területre tervezett Buda Gardens-óriáslakópark elleni online petícióhoz. A tiltakozást Makovecz Imréné Szabó Marianne iparművész, Entz Géza volt államtitkár, Sipos Mihály, a Muzsikás tagja, Csányi Tamás karnagy, valamint két építész, Nagy Gergely és Hegedűs Péter indította a „XI. kerület értékeinek megőrzése és az ezzel ellentétes, túldimenzionált fejlesztések megakadályozása” érdekében.


Forrás: Válasz.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások