Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Megnyílt Fosterek látogatóközpontja az Apple Parkban
Louvre Abu Dhabi – nyolc év három percben
Beépülhet az ország legértékesebb telke
Megnyílt a Makovecz Központ és Archívum Budapesten
Kamukönyvekkel káprázatat az új kínai csodakönyvtár
Elvetélt halpiac-terv lett az év Jövőbeli Projektje a World Architecture Festival-on
Vályogház lett a világ legjobb épülete 2017-ben
Felhők között épül Empire City, Vietnam „városi esőerdeje”
A világ egyik legnevesebb múzeuma megvett egy darabot a brutalista ikonból
Náddal burkolt magyar épület is bekerült a World Architecture Festival rövidlistájára
Tizenöt éves a csütörtökön induló Héttorony Fesztivál
Indul a pécsi egyetem új legyező alakú épületének megvalósítása
A Városligeti fasorba költözik a Magyar Építészeti Múzeum
Címkék: Budapest, lakoepulet, irodahaz, Green Court Residence, Bánáti Hartvig Építésziroda, Demeter Design Studió


Szembeszökő látványú társasház épül Budapest belvárosában
sebesp 2017. október 26.      
A Green Court Residence hullámzó geometriájú homlokzata magára vonzza a tekinteteket. A kortárs és a múlt századi modern építészet jegyeit ötvöző formavilág egyszerre üdítően progresszív és környezetbe illeszkedő. A ház építészeti megjelenése egyedülálló lesz Budapesten. Hartvig Lajos új munkája.

A Green Court építészeti projekt egy irodaház, két lakóépület és az általuk körülölelt park együttese. Ennek első üteme a 2019. októberére megvalósuló 134 lakásos Green Court Residence társasház.

Az épület látványos megjelenése a homlokzat különleges, hullámzó kialakításának köszönhető. Ez a látványos építészeti megoldás úgy teszi egyedivé az épületet, hogy közben a mai trendeknek megfelelően nem „pazarol” felületeket funkció nélküli díszítésre.

A dinamikát a lakásokhoz tartozó nagyméretű erkélyek különleges korlátmegoldása adja. A rendhagyó, kétszer görbült felület az épület előtt elhaladva szinte mozogni látszik majd, egyúttal a lakók számára fontos funkciót is ellát. A korlátok pálcáinak rendje belülről teljes átlátást biztosít, így szabadon élvezhető a kilátás, ugyanakkor az okos kiosztásnak köszönhetően kívülről akadályozza az átlátást, így növeli a teraszok intimitását.

„A tervezéskor a legfontosabb cél nyitott, kifelé kommunikáló, több irányból átjárható, befogadó karakterű épület létrehozása volt. A sok zölddel elképzelt tömbbelsőbe minden irányból be lehet látni, meg lehet tapasztalni. A több szinten egybenyitott közös belső terek, közlekedők világosak, igényes kialakításúak, azzal az ambiciózus céllal, hogy a jószomszédi viszonyok kialakulását katalizálják” – mondta Hartvig Lajos, az épület tervezője.

Ennek jegyében kerülnek a környékbeliek mindennapjaiba bekapcsolódó üzlethelyiségek az épület alsó szintjére. Bár feltűnő és modern, az épület reflektál az azt körülvevő városra is, többek között épp az üzletsor előtt futó árkád pilléreivel, amelyek a múlt századi modern épületek formavilágát idézik.

A Green Court Residence további különlegessége az elegáns belső átrium, amely az épület teljes magasságában köti össze a belső tereket, természetes fényt árasztva az épület belsejébe. A különleges belső tér végső kialakítását Demeter Nóra Ybl-díjas belsőépítész végezte, aki az építész tervezőkkel szoros együttműködésben az épület külső megjelenésével harmonizáló, ugyanakkor egyedi koncepciót valósít meg.

Az épület elhelyezkedése sem mindennapi. Az egy teljes tömböt érintő beruházás a belváros peremén a 13. kerületben helyezkedik el. A környék az elmúlt tíz évben hatalmas ütemben fejlődött, mára pedig egy olyan rendezett, szellős városszövet alakult itt ki, ami kuriózum Budapest belső kerületeiben.

A társasház déli homlokzata a Kassák-parkra néz majd. Mintegy ezt tükrözve az épületegyüttes középső részébe tervezett zöld park adja az építészeti koncepció alapját. Fontos szempont volt a szabad átlátások és közlekedés biztosítása, így az épületegyüttest két irányból gyalogos sétányok törik meg.

A látványos építészeti megoldások mellett a társasház innovatív, úgynevezett digitálisan kulcsrakész szemlélettel készült. A garázs valamennyi parkolóhelyéhez elektromos autótöltési lehetőség tartozik majd, egyéni mérési lehetőséggel. Emellett számos technológiai szolgáltatás teszi komfortossá a lakók életét, mint a teremgarázsban is működő mobilhálózat, a távolról leolvasható mérőórák és a recepciónál biztosított ingyenes és biztonságos wifi.

A Green Court Residence beruházás adatlapja:
A munkálatok indulása: 2019. első negyedév
A beruházás átadása: 2019. szeptember 30.
Lakások száma: 134
Lakások jellemző alapterülete: 35-142 nm,
Szobák száma: 1-4 szobás
Emeletek száma 8
Építménymagasság: 24,81 m
Az épület legmagasabb pontja: 29,76 m
Alapterület: 2188nm, ami terepszint alatt 100%-ban beépített, terepszint felett a beépítettség 65%, ami 1436nm
Honlap: www.pestihazak.hu/greencourtresidence/galeria
Építész tervező: Hartvig Lajos DLA /Bánáti Hartvig Építésziroda
Belsőépítész: Demeter Nóra DLA /Demeter Design Studió

Fejlesztő partnerek:
A beruházás a Pesti Házak Zrt. és a Codic international S.A. együttműködésében valósul meg.

Forrás: sajtóközlemény / Hírnévügynökség

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -1 (3 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©