színkép | 2017.11.07
November második hétvégéjén ismét látogathatók a magyar passzívházak.

2017. november 1012.

A program ingyenes!

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok c. szakmai programsorozatot világszerte, melynek keretében Magyarországon 2009 óta látogathatók országszerte passzívházak, alacsonyenergiás épületek a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szervezésében.

Miért érdemes részt venni a nyílt napokon?

Első kézből ismerhetők meg a hazai megépült vagy építés alatt álló passzívházak, alacsonyenergiás épületek, az érdeklődők tájékozódhatnak a német építési szabványról, kérdéseiket feltehetik a tervezésben, kivitelezésben közreműködő szakembereknek és a civil építtető-tulajdonosoknak.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt napok keretében hazánkban látogatható épületek körét, az időpontokat a Passzívház Magyarország Egyesület weboldalán, a www.phm.hu holnapon, valamint a passzivhaznyiltnapok.blogspot.hu weboldalon teszik közzé a szervezők.

November második hétvégéjén több budapesti passzívház kinyit a látogatók előtt, továbbá számos vidéki passzívház is Biatorbágyon, Budaörsön, Gödöllőn, Nagytarcsán, Szadán, Szegeden, Szentendrén, Veresegyházon, Vértestolnán, Zsámbékon, stb. A passzívház nyílt napok programsorozat keretében csoportosan és egyénileg kereshetők fel magyar passzívházak, alacsonyenergiás épületek.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A bemutatók központi témája az energiahatékonyság, a passzívház-technológia és a minőségbiztosítás. A bemutatók és az épületlátogatások célja, hogy az új építésben és felújításban érdekelt építtetők megismerkedhessenek a megépült, vagy építés alatt álló passzívházak és alacsonyenergiás épületek építésével a passzívházépítők, lakók, épülethasználók, üzemeltetők tapasztalatain keresztül.

A jelentkezés írásban történik, a korlátozott férőhelyek miatt a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe a szervezők, részvétel kizárólag a szervezők írásos visszaigazolásával lehetséges. Az egyénileg látogatható épületeknél egyénileg kell jelentkezni az épületnél megadott elérhetőségen, egyeztetve a látogatás részleteit.

Programvezetők a csoportos és egyéni helyszíneken

dr. Abou Abdo Tamás, Benécs József, Chappon Ákos, Illés Róbert, Hegedűs Attila, Kátai Éva, Kosztolányi István, Mondok Zsuzsa, Monostori Gábor, Nagy József, Noficzer Zsolt, Obermayer Balázs, Rezsnyák Péter, Szabó Gergely, Szekér László DLA

A programsorozat a Passzívház Magyarország Egyesület szervezésében valósul meg, a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok (International Passive House Open Days) programsorozat részeként.


Bővebb információ: passzivhaznyiltnapok.blogspot.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások