cikk szendvicspanel

Innovatív megoldások építkezőknek (x)

Megaprofil Kft.


*_deleted_*_megaprofil | 2011.07.20
Az ipari és a magánszféra számára egyaránt kínál egyedi méretű és színű termékeket, profilozott trapézlemezeket, szendvicspaneleket, valamint tűzgátló és zajvédő funkcióval is bíró innovatív, belső hang- és zajcsillapító szendvicspaneleket a Megaprofil Magyarország Kft.

A belga Joris Ide Gorup tagjaként 2004 óta működő cég emellett cserepeslemezek gyártásával foglalkozik, amelyek gazdaságos és gyors megoldást jelenthetnek az elavult, veszélyessé vált palatetők lecserélésére. A cég számos újszerű és minőségi terméke hatékony megoldást jelenthet az építkezés során felmerülő egyes problémákra.

Palatető csere tetőszerkezet átalakítás nélkül
A Megaprofil Kft. kiemelkedő terméke a cserepeslemez, amely megoldást jelenthet az elöregedett palatetők lecserélésére. Komoly probléma ez, hiszen az országban több mint fél millió négyzetméter tető vár arra, hogy a rajta lévő elöregedett tetőt lecseréljék. A cserepeslemez a kerámiacseréphez viszonyítva - a munkadíjat és az egyéb járulékos költségeket is figyelembe véve- 30-40%-al olcsóbb megoldást kínál, ráadásul könnyű súlyának köszönhetően felhelyezésének nem feltétele a tetőszerkezet átalakítása.

Páraelvezetés másképp
A Megaprofil Kft. által gyártott, bármely profilozott trapézlemez és cserepeslemez belső oldalára felkasírozható pára- elnyelő és elvezető fólia 2 az 1-ben megoldást kínál a páraelzárás problémájára. Ez a réteg meggátolja a hőmérséklet különbség miatt keletkező pára lecsöpögését, ezáltal szükségtelenné válik a tetőszerkezetre külön fóliát feszíteni, hiszen az már magán a lemezen helyet kap., A termék népszerűségét mutatja, hogy csak 2010-ben 100.000 négyzetméternyit értékesítettek belőle.

Könnyűgerendák felújításhoz, fejlesztéshez
A Megaprofil Kft. szelemenek gyártójaként 1 – 4 mm vastagságig kínálja a könnyűgerendák legszélesebb választékát. Ez a termék számos telephely felújítás, fejlesztés során felhasználható, mivel tető-, vagy falszerkezetet is gyártható és építhető belőle.

Akusztikus kőzetgyapotos szendvicspanel - egyszerre tűzgátló és zajcsökkentő
Az akusztikus kivitelű prémium termék, a kőzetgyapotos szendvicspanel, - amely újdonság a termékpiacon-, egyszerre tűz gátló és zajcsökkentő funkciót is ellát. Ennek belső fele nem sík fegyverzetű, hanem perforált kivitelű, melynek köszönhetően hang-, és zajcsillapító hatással is rendelkezik. A Megaprofil Magyarország Kft. ennek a speciális terméknek a hazai gyártásában és forgalmazásában is élen jár.

(x)


A gyártóról
A Megaprofil Magyarország Kft. 2004-ben, a Joris Ide Group leányvállalataként jött létre egy 2 millió eurós beruházás eredményeként. A cég többek közt szendvicspanelek, tetőfedéshez és falborításhoz használatos profilok, cserepes lemezek, galvanizált szerelvények, valamint Iderail sínek és görgők gyártásával és forgalmazásával is foglalkozik. 95%-ban magyar piacra, magyar munkaerővel készíti termékeit. A vállalat fejlődését mutatja, hogy míg 2006-ban megközelítőleg 155.000 nm lefedett épület négyzetméter-t gyártott, addig 2010-ben ugyanez a mennyiség 750.000 nm volt.

További információ: www.megaprofil.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások