droID | 2017.11.15
A Roto név a világ minden pontján az épület vasalatpiacon egyet jelent az innovatív, individuális és biztonságos rendszer megoldásokkal. A Roto termékek a biztonságot, az energiatakarékosságot és a kényelmet képviselik a lakásokban. Ezek most két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.

A leinfelden-echterdingeni – Stuttgart mellett – központú Roto Frank AG egy német vállalatcsoport. A Roto az évek során fokozatosan vált megbízható és befolyásos világcéggé. A vállalat közös értékei reprezentálják az identitást, amely lehetővé tette a Rotonak, mint német vállalatnak, hogy piacvezetővé váljon.

Mint technológiai úttörő, a Roto intelligens termék-megoldásokat fejleszt, melyek előnye a kifinomult technológia és a hosszú élettartam. A termelési és a környezet menedzsment, valamint a logisztika – a gyártó országtól függetlenül – német értékeken alapul: megbízhatóság, alaposság és előrelátás.

A Roto értékesítési hálózata egész Európát lefedi. 18 termelő üzem működtet világszerte és 40 értékesítési telephelyet és viszonteladót magába foglaló kereskedelmi hálózattal rendelkezik.
 

A Roto termékpalettája a CPR.hu Adattárban:

Külső ablaktáblák és árnyékolók

Redőnyök

Tetőablakok, bevilágítók, felülvilágítók

Burkolókeretek tetőablakokhoz, tetőfedéshez

Vízzáró csatlakozók és ragasztócsíkok tetőablakokhoz (csatlakozó szettek)

A Roto mindezekből most egy minőségi válogatást készített, hogy a CPR.hu Adattáron keresztül megkönnyítse a szakszerű és jogszerű tervezést az építészek és kivitelezők számára!
 



A CPR.hu Adattár elsősorban az építési termékek teljesítményigazolásokban megadott adatait tartalmazza. Hiánypótló segítséget nyújt tervezők és kivitelezők számára. Az adattár gyártóknak és forgalmazóknak közvetlen lehetőséget kínál arra, hogy tanúsított építési termékeiket funkciójuk és teljesítményjellemzőik alapján rendszerezve, beépítési javaslatokkal, és a vonatkozó szabályzatoknak megfelelően tegyék közzé.

Konkrét termék kiírása esetén is igen tanácsos a termék teljesítménynyilatkozatának ellenőrzése, összehasonlítása más termékekkel – erre is használható az oldal. Ellenőrizze, hogy a konkrét terméknek egyáltalán van-e (magyar nyelvű) teljesítményigazolása az adattárban vagy a világhálón (hiába előírás, sok cég tévesen értelmezi az előírásokat, és nem ad ki teljesítményigazolást), illetve azt is, vajon éppen az a teljesítményjellemző, ami miatt a terméket választotta, szerepel-e a deklarált jellemzők között. (Például hiába tudjuk, hogy egy jól bevált termék fagyálló – szerepel ez például a termékismertetőjében –, ha erről nem nyilatkozik a teljesítménynyilatkozatban, a tervező a konkrét termék kiírásával ezt nem tette elvárt jellemzővé. Ilyen esetben javasoljuk a konkrét termék kiírását kiegészíteni, hogy például: „más termékre történő egyeztetés nélküli kiváltás esetén az alábbi jellemzők is elvártak:…”). Nem elegendő, ha egy osztályban/jellemzőnél a „lásd a CE jelölésen” vagy „megfelelt” szó szerepel, ilyen esetben is tanácsos az imént említett kiegészítés alkalmazása. Szakmai javaslatunk szerint csak akkor elégedjen meg a konkrét termék kiírásával, ha a teljesítménynyilatkozatban pontosan azok a jellemzők szerepelnek (se több, se kevesebb), mint amik miatt a terméket alkalmasnak találja az adott célra. Az adott termék, összes adatával együtt egyetlen mozdulattal betehető a „Dokumentációba”, ahonnan a keresgélés végén az összes termék összes adata lementhető a megfelelő formátumban.

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások