pályázat díj FAKRO felújítás fusion tetőablak

FAKRO fusion – before & after – 10 000 euró összdíjazású nemzetközi építész pályázat


droID | 2017.11.21
A FAKRO és a BIMobject nemzetközi építészpályázatot hirdet tetőterek felújítására és átformálására.

Sötét és elfeledett tetőtéri terek, tele felesleges kacatokkal – ez már a múlt. A jelenlegi divatnak köszönhetően a tető alatti élettér népszerűvé vált a belsőépítészek és építészek számára világszerte.

Az elrendezés és kialakítás sokfélesége a szokatlan alaprajzoktól és a különböző tetőszerkezeti formákból ered. Az ebből eredő előnyök csak az egyes projektek egyedi megközelítése által érhető el.

Azonban a kirakós legfontosabb eleme ebben az esetben a fény. A legfontosabb belsőépítész a fény maga, amely formálja a teret, hozzájárulva a helyiségek hangulatához a tető alatt. A vizuális szempontok mellett a fény igen nagy hatással van az épületek hangulatára, fokozza a kreatív gondolkodást és jótékonyan befolyásolja gyermekeink egészségét.

A FAKRO a tetőablakok gyártásában globálisan kulcsszerepet vállaló cég, amely tökéletesen tisztában van mind a praktikussági, mind az élettani tervezési szempontokkal. A FAKRO és a BIMobject most közösen hívja meg az építészeket a világ minden részéről a „FAKRO Fusion – before & after” építész pályázatra, ahol a szakembereknek lehetősége nyílik a tetőszerkezet alatti koszos és sötét helyek átformálására világos és új funkciókkal ellátott élettérré.

 

A pályázat elfogadásának kritériumai:

-          sötét és elfeledett terek áttervezése napfénnyel teli funkcionális belső térré, az enteriőr belsőépítészeti kialakítása „fény-árnyék” hatás felhasználásával

-          a pályamű elkészítése során FAKRO ablakok felhasználása (tetőablakok vagy felülvilágító ablakok), bemutatva a belső teret a FAKRO termékek beépítése előtt és után

-          a pályaműben felhasznált ablakok üvegfelülete legalább 20%-a legyen a helyiség alapterületének

-          a pályaműnek tartalmaznia kell a felújítás előtti és utáni állapotot fényképek, renderek, látványtervek, skiccek formájában

-          a pályázaton nem csak megépült tetőtéri átalakításokkal, hanem tervekkel is lehet indulni!


A pályaművek javasolt tartalma:

-          kitöltött pályázati űrlap

-          a felújítás előtti és utáni állapot bemutatása (fényképek, renderek, látványtervek, újjáépítési projektek, skiccek)


Díjazás:

I. hely:   5000 euro

II. hely:   3000 euro

III. hely:   2000 euro


Beküldési határidő: 2017 október 16. és 2018. február 20. között

Eredményhirdetés: 2018. március 15.


Szervezők: FAKRO | BIMobject

Médiapartnerek: ArchDaily, Archello


Részletesebb információ magyarul: a FAKRO Magyarország Kft. weboldalán (www.fakro.hu)

A pályázat teljes leírása és a pályázati űrlap angol nyelven: a FAKRO.com központi oldalán. (www.fakro.com)

(x)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások