Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Az Amazon formabontó új irodaháza Seattle belvárosában
Kárpát-medencei Borközpont épül Budafokon
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
Az Év Irodája 2017 Verseny díjazottjait ünnepeltük
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
Európai színvonalú táncművészeti oktatási központot adtak át az Amerikai úton
A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák
250 m magasan fekvő gigantikus üvegház landol 3 torony tetején Kínában
Épületeink értékmegőrzése nyomában
Az egykori remízben talált menő új irodára az ACG reklámügynökség
A hamburgi AIT Award 2018 díj finalistái között a 3h és a Váncza Művek
Áttekintés: Budai fejlesztések 2017-2018-ban
Címkék: Foster+Partners, Bloomberg, székház, központ, átadás, fejlesztés


Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban
Tervező: Foster + Partners
Java 2017. november 23.      
A Bloomberg cég igazi művészeti mecénásként működik majd Európában. A gigantikus székház egy teljes városi blokkot foglal el Londonban, az elhíresült Bank of England vagy éppen a Szent Pál Katedrális szomszédságában. Az 1981-ben alapított cégnél 19 ezer munkás dolgozik 176 városban, akik naponta ötezer hírt tesznek közzé a média számára.

„A művészetek segítenek a városok fejlődésében, ezért támogatjuk a művészetet a világ minden táján. Az új európai székhelyünk művészete izgalmasabbá és inspirálóbbá teszi munkahelyünket, és segít kapcsolatot teremteni a környező közösséggel” – vallja a Bloomberg.

Az európai központ tervezői a két tömböt egy híddal kötöttek össze, miközben az épületek között húzódó passzázs tiszteleg az ókori római út előtt, amely valaha itt haladt át. Az épület homlokzatán a ferde bronzelemek olyan paneleket tartalmaznak, amelyek ha megnyílnak, akkor friss levegő árad be a belső terekbe, miközben az akusztikai bélések zajcsillapítóként funkcionálnak.

A belső terek is lenyűgözően elegánsak, így például a bronzborítású rámpa a tér teljes magasságában kanyarodik végig fölfelé. Ez a különleges belső sétány találkozóhelyként is működik, ahol az emberek kapcsolatot teremthetnek. Az ingatlanok körüli, az árkádok alatti vendéglátóipari egységek is az informális beszélgetések színtere lehet.

Az ingatlan kiérdemelte a BREEAM minősítést is, de nem csak a környezettudatos technológiák emelik a székház érdemeit, hanem az érzékeny tervezés is, amely reagál a helyszín történetére. Így például Cristina Iglesias egy három részből álló vizes installációt hozott létre Elfelejtett folyó címmel, amely valaha ezen a telken haladt keresztül. A terv az ókorban itt állt római templom maradványairól is megemlékezik.

"Azt szerettük volna elérni, hogy a vállalat alapvető értékeit megtestesítő épület az integritás és a folytonosság jegyében álljon úgy kívül, mint belül, és egy inspiráló, innovatív, dinamikus együttműködésre alapozott munkahely jöjjön létre a Bloomberg számára. Közös meggyőződésünk volt a megbízóval, hogy a fenntarthatóság és a jó közérzet legmagasabb sztenderdjeit kell biztosítanunk a dolgozók számára. Új, nyilvános tereket kellett teremtenünk, és a londoni City mindennapjait is egy különleges épületegyüttessel szerettünk volna gazdagítani” – tette hozzá Foster.


Forrás: Dezeen.com
 

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (3 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©