Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Kinnarps teszteli futurisztikus irodáját
A Bord Építész Stúdió tervezi a Nemzeti Korcsolyázó Központot (NKK)
Új kollégiumot kap a Corvinus Egyetem
Az 1,7 milliárdból megépülő modern parkolóházban a Győri Balett próbaterme is helyet kap
Royal Atlantis Residences csodái Dubaiban
Nemzetközi elismerés: Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár
A Nokia Skypark irodaház lett az idei év legjobb ingatlanfejlesztése
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
Piliscsabai családi ház nyerte a 13. Média Építészeti Díját
21. századi csúcstechnológiáját képviselő okosvárost épít Bill Gates a sivatagban
Az Olof Palme-ház Millenium Háza néven születik újjá a Városligetben
Feketeházy János hídtervező alkotásaiból „Összekötetések” címen különleges kiállítás nyílt
Címkék: Foster+Partners, Bloomberg, székház, központ, átadás, fejlesztés


Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban
Tervező: Foster + Partners
Java 2017. november 23.      
A Bloomberg cég igazi művészeti mecénásként működik majd Európában. A gigantikus székház egy teljes városi blokkot foglal el Londonban, az elhíresült Bank of England vagy éppen a Szent Pál Katedrális szomszédságában. Az 1981-ben alapított cégnél 19 ezer munkás dolgozik 176 városban, akik naponta ötezer hírt tesznek közzé a média számára.

„A művészetek segítenek a városok fejlődésében, ezért támogatjuk a művészetet a világ minden táján. Az új európai székhelyünk művészete izgalmasabbá és inspirálóbbá teszi munkahelyünket, és segít kapcsolatot teremteni a környező közösséggel” – vallja a Bloomberg.

Az európai központ tervezői a két tömböt egy híddal kötöttek össze, miközben az épületek között húzódó passzázs tiszteleg az ókori római út előtt, amely valaha itt haladt át. Az épület homlokzatán a ferde bronzelemek olyan paneleket tartalmaznak, amelyek ha megnyílnak, akkor friss levegő árad be a belső terekbe, miközben az akusztikai bélések zajcsillapítóként funkcionálnak.

A belső terek is lenyűgözően elegánsak, így például a bronzborítású rámpa a tér teljes magasságában kanyarodik végig fölfelé. Ez a különleges belső sétány találkozóhelyként is működik, ahol az emberek kapcsolatot teremthetnek. Az ingatlanok körüli, az árkádok alatti vendéglátóipari egységek is az informális beszélgetések színtere lehet.

Az ingatlan kiérdemelte a BREEAM minősítést is, de nem csak a környezettudatos technológiák emelik a székház érdemeit, hanem az érzékeny tervezés is, amely reagál a helyszín történetére. Így például Cristina Iglesias egy három részből álló vizes installációt hozott létre Elfelejtett folyó címmel, amely valaha ezen a telken haladt keresztül. A terv az ókorban itt állt római templom maradványairól is megemlékezik.

"Azt szerettük volna elérni, hogy a vállalat alapvető értékeit megtestesítő épület az integritás és a folytonosság jegyében álljon úgy kívül, mint belül, és egy inspiráló, innovatív, dinamikus együttműködésre alapozott munkahely jöjjön létre a Bloomberg számára. Közös meggyőződésünk volt a megbízóval, hogy a fenntarthatóság és a jó közérzet legmagasabb sztenderdjeit kell biztosítanunk a dolgozók számára. Új, nyilvános tereket kellett teremtenünk, és a londoni City mindennapjait is egy különleges épületegyüttessel szerettünk volna gazdagítani” – tette hozzá Foster.


Forrás: Dezeen.com
 

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 2 (3 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©