tervek fejlesztés Győr Modern Városok Program ökologikus építészet parkolóház

Az 1,7 milliárdból megépülő modern parkolóházban a Győri Balett próbaterme is helyet kap


Java | 2017.11.29
Az alapkő letételét ünnepelték annak 205 férőhelyes, 21. századi parkolóháznak, amely pince plusz öt szinttel rendelkezik, továbbá 1300 négyzetméteres zöldtetővel, foglaltság-jelző rendszerrel és hat darab elektromos autók töltését szolgáló egységgel.

A parkolóház a Teleki utca – Árpád út csomópontjában épül. Mindkét csatlakozó utcáról adott lesz a behajtási lehetőség, a ház kijárata az Árpád utca felé nyílik. Az épületet gyalogosan az Árpád úti oldalon lehet majd megközelíteni, két felvonóval és egy lépcsőházon keresztül érhetők el a különböző szintek. A Győri Balett próbatermének is helyet adó beruházás jövő év decemberétől csillapíthatja a belvárosi forgalmat, de a tervek szerint további parkolóházak is épülnek majd. A projekt célja egyrészt a gyalogos zóna hatékonyabb védelme, de a Belvárosba érkezők kiszolgálása is, amelynek keretében kerékpárút fejlesztése valósul meg.

„Az uniós lehetőségek is fontos elemei a városfejlesztésnek, köztük a jelentős TOP-os forrás, amelyből ez a beruházás is megvalósul” – mondta Borkai Zsolt polgármester, aki kiemelte, a fejlesztésekkel olyan lakossági igényekre reagálnak, amely Győr élhetőségét erősítik. „Néhány nappal ezelőtt jelentette be az önkormányzat a faültetési program folytatását, ez a beruházás pedig kapcsolódik a város zöldterületeinek védelméhez. A WHB és az Euro Generál konzorciumában megvalósuló 1,7 milliárd forintos beruházáshoz – a balett terem építéséhez – az önkormányzat 186 millió forintos önrészt biztosít, a többi költség a Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával biztosított.

A Modern Városok Program győri palettáján szerepel még az állatkert bővítése, a színház és a II. János Pál pápa tér felújítása, a strand fejlesztése, az Ipar utca folytatásában egy új közúti kapcsolat egy új Mosoni-Duna-híddal, a sporthotel építése, a mentőállomás megépítése, új parkolóépület a kórháznál, a 8311-es út fejlesztése, valamint a Győrt Pannonhalmával összekötő kerékpárút.


Forrás: Győrplusz.hu  

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások