színkép | 2017.11.29
Budapest100 történetek – Huszonnégy budapesti ház a háromszázból

A Kortárs Építészeti Központ ajánlása:

Magunk se hittük, de lehet házat könyvbe gyömöszölni. Nem is egyet, hanem huszonnégyet! Szívünk szerint háromszáz lenne a borító mögött, mert annyi, sőt még több történetünk van Budapestről és 100 éves házairól, na, meg a lakókról. Mert nélkülük nem is lenne Budapest100 minden tavasszal 2011 óta. És persze a kutató és szervező önkéntesek nélkül sem, akik e könyv számára összegyűjtötték és leírták a másutt nem megtalálható sztorikat. Így lett a könyvünk szubjektív városkalauz, amelyben 24 budapesti ház története olvasható a Budapest100 első hat évéből.
Olyan épületek kaptak helyet a könyvben, amelyeknek története, lakóinak sorsa izgalmas és érdekes a várostörténet, a magántörténelem iránt érdeklődőknek. Mivel a Budapest100 nem a műemlékeket keresi, hanem a korszakkal foglalkozik - könyvünkben vannak gyönyörűen felújított és romos állapotukban is impozáns épületek egyaránt. Mert a programunk szerint minden ház érdekes.
A gazdag fotóanyaggal illusztrált kötetben a házleírások levéltári kutatásokon, a ház lakóival készült interjúkon alapulnak: élvezetes építészeti ismertetők váltakoznak a privát történetekkel, amelyek a lakók egykori életét, már szinte elfeledett korszakokat elevenítenek fel. A lakók meséi is hozzájárulnak a múlt megismeréséhez, hiszen a házak szellemét a falak őrzik és az ott lakók adják tovább.

Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ

Bővebb információ és megrendelés:
kek.org.hu
budapest100

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások