Java | 2017.11.30
Ha Dubai, akkor különleges, extravagáns építészet! Ilyen a Royal Atlantis Residences, mely a klasszikus építészet jeleit hordozza! A forma mintha egy íves, védelmi támfalat képezne az óceán partján. Konkrétan a Jenga-házról van szó, melynek átadása 2019-re várható.

A meseszerű formavilágának köszönhetően szemet gyönyörködtető Jenga ház 231 különböző méretű 2-5 szobás lakosztályt foglal magában, rálátással az Arab-öbölre. Az építés helyválasztása már maga is a meseszerűséget sugallja, hisz nem másho0l áll, mint a mesterséges, a pálmalevél alakú Palm-szigeten. A szigetcsoport szintén maga a csoda, hiszen több millió tonna homokra volt szükség ahhoz, hogy létrehozzák, és praktikus megfontolásból mindössze 30 percnyire található a nemzetközi reptértől, ahol egyedülálló strandokkal, s az itteni pezsgő high life élettel találkozhatnak az ide érkezők. A Palm-szigeten épített „új életérzés otthonok” íves formában helyezkednek el, pontosan úgy, mint gyermekkorunk kedvenc Jenga-játékának elemei. A felhőkarcoló lakosztályai hatalmas teraszokkal, parkosított kertekkel rendelkeznek és üvegezett mélyedéseinek látványával válik igazán játékossá a ház.
A „szerény” legkisebb lakosztály 140 négyzetméter, s az igényes legnagyobbak 1600 négyzetméter alapterületűek. A csillogó belső terek megálmodója Sybille de Margerie. A járólapok polírozott kőlapokból készülnek majd, s a high-tech programozott konyhákban minden megtalálható lesz, ami csak szem-szájnak ingere, így a rozsdamentes acél felületek, sok beépített szekrénnyel, teljes felszereltséggel, plafonig érő duplán üvegezett ablakokkal. Egy tolóajtón keresztül akár ki is léphetünk saját erkélyünkre vagy teraszunkra, s csodálhatjuk a nem mindennapi valóságot. Sybille de Margerie belsőépítész olyan munkatársakkal dolgozott együtt, mint Annie Trussart, Céline Alexandre, Isabelle Poupinel, Helen Murray. A lakásokban egyedi és igazán különleges finom textilekkel, kézzel készített bőrökkel és értékes porcelánokkal találkozhatunk. A legfelső apartmanokhoz hatalmas teraszok, kertek is tartoznak, és "természetesen" üveg úszómedencék és fedett pavilonok. Az apartmanok árusítása megkezdődődött, ám a legkisebb otthonra is legalább 2 millió dollárt kell rászánnunk. További extra kényeztetés az exkluzív concierge-szolgáltatás, mely a nap 24 órájában igénybe vehető, amelyben benne van a takarítás, de igényelhető inasszolgálat is. Gyakorlatilag nem lehet olyan vágya a lakóknak, melyet a készséges és profi személyzet nem teljesít majd. Dubait a világ minden pontján irigylik mesés éttermi kínálata miatt, amiről a Michelin csillagos sztár séf gondoskodik, de találkozhatnak itt majd Gordon Ramsayvel, Giorgio Locatellivel és Nobu Matsuhisavel.

Forrás: theroyalatlantisresidences.com
famproperties.com

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások