sebesp | 2017.12.04
Tegnap reggel robbantással rombolták volna le a detroiti Pontiac Silverdome Stadiont. Az előre tervezett robbantás azonban nem érte el a várt hatást, a stadion kiállta a támadást.





Az 1975-ben megnyílt és 2002-ig használatban lévő Pontiac Silverdome még mindig áll, pedig a tervek szerint legalább a felső részének mostanra össze kellett volna omlania. Az elhagyott stadion bontását kontrollált robbantásokkal kezdték meg, de azok nem voltak elég hatékonyak.

A Silverdome a ’80-as és ’90-es évek alatt számos jelentős sportesemény helyszínéül szolgált, és egészen 2002-ig a Detroit Lions otthona is volt egyben. Azóta a stadion állapota sokat romlott, és hosszas procedúra után a bontás mellett döntött a városvezetés.

A bontás egyik tervezője a CNN-nek elmondta, hogy a detonációk sorozatnak el kellett volna törnie a felső karéjt tartó acélgerendákat, de ez nem történt meg. "Össze fog omlani, csak még nem tudjuk, mikor. Annyi a dolgunk, hogy várunk, a gravitáció majd megteszi a magáét" – magyarázta.

Forrás: Hosszabítás.hu / HVG.hu / USAtoday.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások