Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
A Kinnarps teszteli futurisztikus irodáját
Új kollégiumot kap a Corvinus Egyetem
Az 1,7 milliárdból megépülő modern parkolóházban a Győri Balett próbaterme is helyet kap
Royal Atlantis Residences csodái Dubaiban
Nemzetközi elismerés: Európai Napenergia Díjat kapott Kaposvár
A Nokia Skypark irodaház lett az idei év legjobb ingatlanfejlesztése
Felavatták a Bloomberg új, nagystílű székházát Londonban
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
Piliscsabai családi ház nyerte a 13. Média Építészeti Díját
21. századi csúcstechnológiáját képviselő okosvárost épít Bill Gates a sivatagban
Az Olof Palme-ház Millenium Háza néven születik újjá a Városligetben
Feketeházy János hídtervező alkotásaiból „Összekötetések” címen különleges kiállítás nyílt
Címkék: sportberuházás, nemzetközi tervpályázat, Bord Építész Stúdió


A Bord Építész Stúdió tervezi a Nemzeti Korcsolyázó Központot (NKK)
Java 2017. december 5.      
A Nemzeti Korcsolyázó Központ (NKK) létrehozására kiírt nemzetközi tervpályázat nyertese a Bord Építész Stúdió – jelentette be Kósa Lajos fideszes politikus, tárcanélküli miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, egyben a bíráló bizottság elnöke.

Az első helyezett a Bord Építész Stúdió pályaműve lett vezető tervező Bordás Péter, munkatársai Hollókövi Zoltán és Dezső Zsigmond –, amely bruttó 15 millió forint díjazásban részesült.„Józan gondolatok, egyedi formába öntve stúdiónk jégtömb koncepciója nyert – nyilatkozta facebook oldalán Bordás Péter. A Bord Építész Stúdió tervezte korábban az Új Hidegkuti Nándor Stadiont, a Villa Budapestet, valamint az Etyeki Kúriát.

A bíráló bizottság a második díjat Láris Barnabásnak és Lobenvein Zoltánnak ítélte oda, amellyel bruttó 12 millió forint díjazás jár.

A korcsolyázó központ egy fedett hosszúpályás, 400 méteres gyorskorcsolyapályából, négy, egyenként 30x60 méteres, jégkorongozásra, rövidpályás gyorskorcsolyára és műkorcsolyára alkalmas jégpályából, valamint a kiegészítő létesítményekből – öltözők, edző- és kondicionálótermek – áll. Az épületben helyezik el azt az akadémiai központot is, amely a magyar gyors- és műkorcsolya fejlesztését szolgálja majd. Az NKK az Istvánmezőn, a Budapesti Olimpiai Központ területén, a Millenáris és a Kisstadion elbontását követően épül fel. A beruházó, a Nemzeti Sportközpontok 2018 januárjában köt szerződést a győztes pályázóval. Várhatóan 2022-re vehetik birtokukba a központot (NKK) a korcsolyázók.

Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója, a bíráló bizottság tagja kifejtette: a győztes pályamű értéke, hogy a központ organikusan illeszkedik a környezetében lévő épületek, a Földtani Intézet és a leendő új Puskás Ferenc Stadion geometriájához, ugyanakkor mégsem uralkodik a területen. A MOKSZ elnöke jelezte, hogy a győztes pályamű megvalósítása az értékbecslés szerint 43 milliárd forint, de szerinte ez a szám még nem alkalmas az iránymutatásra, mert a tényleges beruházási költségekről csak az engedélyezési tervek elkészültével érdemes beszélni.

Kósa szerint a kerékpárosok a Millenáris elbontásával sem maradnak létesítmény nélkül, hiszen egy kormányelőterjesztés szerint a magyar pályakerékpársport részére négy velodróm épül majd, egy a fővárosban, három pedig vidéken, s mindegyik megfelel majd a nemzetközi követelményeknek.

Forrás: HVG.hu
Fotók: Facebook.com/BordStudio

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©