Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Az Aréna Business Campus grandiózus irodaparkja startol a Hungária körúton
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
3,4 milliárdos kastély- és műemlékfejlesztési program indul a világörökségi Tokaj Hegyalján
Amszterdami daruba álmodott luxus apartman
Az ABB új innovációs és oktatási kampuszt épít Ausztriában
A szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinika a régió legmodernebb intézményévé lép elő 2020-ra
Idén először hazai hidak versenye! Te is szavazhatsz április 30-ig!
A béke tornya épül a szlovén Kopernél
Megnyílt a Ludovika Campus a test és lélek épülésére
Anthony Gall új butikhotelje, a Hotel Clark
A sárga-tenger-parti szinteltolásos lakótorony hatalmas kapujával elképesztő látványt nyújt
Gran Cancun nevű óceántisztító ökosziget mentheti meg a Karib-tenger ökoszisztémáját
2021-re megújul a Veszprémi Petőfi Színház és környezete
Címkék: rekontstrukció, műemlék, Pollack Mihály, Hyatt, Archikon, Párisi udvar


Miért csúszik a Párizsi udvar átadása?
Tervező: Archikon Építész Stúdió
Java 2017. december 20.      
Az eredeti terv szerint ez év végére kellett volna elkészülnie a felújításnak, de mivel előre nem látott műszaki problémák merültek fel, ezért a Párizsi udvarban épülő ötcsillagos Hyatt Hotel átadásának új tervezett dátuma 2018 őszére módosul – tudta meg a realista Fazekas Tamás szállodaigazgatótól.

Az idén ősszel létrejött megállapodás következtében hazánk jelenleg egyetlen Hyatt szállodája épül Budapest egyik legikonikusabb épületében.
„A felújítás során olyan súlyos statikai problémákkal kellett szembenéznünk, melyeket a ház korábbi dokumentációiból, az épületdiagnosztikai vizsgálatból nem tudhattunk meg, és ezek hátráltatták a kivitelezési munkát. A csúszás oka egyértelműen a ház több évtizedes elhanyagolásából, valamint dokumentációs hiányokból adódott. A Párisi Udvar az ország első vasbeton szerkezetű épülete, akkoriban az ilyen típusú kivitelezési megoldások még kiforratlan technológia mentén zajlottak, továbbá az alkalmazott anyagok összetétele is merőben különbözött a mostanitól. Másrészt az elmúlt 35-40 évben egyáltalán nem végeztek az épületen szakszerű karbantartást, ezért a felső két szint átázott, a szerkezetek fagykárosodást szenvedtek Újabb 1400 négyzetméteren kellett a födémet lebontani, ami 700 millió forint többletköltséget jelentett, így a beruházás összértéke 13,1 milliárd forintra emelkedett. Célunk, hogy a Párisi Udvar historikus épülete teljes pompájában visszakerüljön a budapesti látványosságok közé. A tervek szerint az állványzatot 2018 május-júliusban tervezzük elbontani, ősszel pedig átadjuk a kész épületet” – tette hozzá projektmenedzser.
A Párisi Udvar Hotel üzemeltetője a Mellow Mood Hotels Ltd. lesz, és a magyarországi Hyatt hotel a második európai tagja a The Unbound collection by Hyatt franchise láncnak.
Az amerikai szállodalánc minőségi és esztétikai elvárásokat, előírásokat fogalmaz meg a berendezések, felszerelések, valamint szolgáltatásokat illetően annak érdekében, hogy a szálloda minden aspektusban megfeleljen a nemzetközi Hyatt hotelek sztenderdjeinek. A minőségbiztosításon túl ez új színt visz a Párisi Udvar Hotel működésébe is, hiszen amerikai know-how összpontosul a projektben. A hotelben 110 vendégszoba – ebből 18 lakosztály –, 300 négyzetméternyi konferenciatér, wellness és fitness részleg, étterem, bár, illetve kávézó is található majd. A vendéglátó egységek a Párisi Udvar Hotel passzázsában, az épület színes mennyezete és ragyogó, hatszögletű kupolái alatt kapnak majd helyet.
A mai Párizsi udvar helyén éppen kétszáz éve, 1817-ben nyitotta meg kapuit az ország egyik első üzletközpontja. Az épület tervezője (a Nemzeti Múzeumot is jegyző) Pollack Mihály volt, és a tulajdonosa után Brudern-háznak hívták. Meg amúgy Párisi-háznak is, mert egy francia passzázs volt az előképe: egy belső utcácska vezetett rajta keresztül, melynek mentén 32 bolt sorakozott. Elképesztő díszítőelemek sokaságával találkozhattunk a homlokzaton és a belső terekbe. Az átépítési munkákat vezető Hermesz János szerint több mint négyszázféle Zsolnay-kerámiaelemet építettek be annak idején, ami már önmagában nagy szám, de ami igazán kemény, hogy állítólag összesen százezer darabot! Megépültekor ez volt egész Európa legnagyobb kerámiahomlokzata.

Fotók: index.hu, realista.hu, Wikipédia

A teljes cikk: realista.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: -2 (5 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©