Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Mit tesznek a debreceni építészhallgatók a pesti kirakatba?
Példaszerű ipari épületek az új Metszetben
Ajándék építészeknek – kis karácsonyi ötletbörze
Irodaházzá alakul a trafóház, amin Györgyi Dénes és Román Ernő összeveszett 80 éve
A Lechner Központ felmérte a tervpályázatokkal kapcsolatos igényeket
Hajnóczi maradt az elnök - tisztújítás az országos kamarában
Mi minden van másképp a tűzvédelemben?
Agyonütötte a spanyol turistát a pilaszter fejezeti köve a firenzei Santa Crocében
Menő irodaházak az új Metszetben
Dr. Szabó Lászlót, az Ybl professzor emerituszát kitüntette az akadémia
A matrica nem megoldás – hogyan tervezzük a madár-barát üvegeket?
Magasház ügyben az Icomos MNB nem foglal állást, de korábbi ellenző álláspontját fenntartja


Hiánypótló konferencia és webinárium a tervezői művezetésről
Csépé 2018. január 9.      
Amelyik építész számára nem új feladat az egyszerű bejelentéshez kötődő tervezői művezetés, az is sok hasznosat tanulhat a február elsején megrendezett konferencián, melyen on-line is részt lehet venni, egyes vidéki helyszíneken akár ingyenesen! Jogi és műszaki tudnivalók.

Tavaly az ezren felüli regisztráció és a több mint másfél ezer résztvevő jelezte: az építésztársadalom nyitott a webinárium műfajára, és értékeli a kényelmes részvételi lehetőséget - no és persze szükség van a továbbképzési pontokra is.
Az idei konferencián előbb Dr. Jámbor Attila (a SZIE YMÉTK oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője) előadása fogja tisztázni - az aktuális, elsősorban településképi rendeletekkel kapcsolatos változások mellett - a tervezői művezetés felelősségi kérdéseit.
Vidovszky István PhD egyetemi adjunktus (BME Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék) arról fog beszélni, mit javasol a kamara és hogyan célszerű a javasolt alkalmakhoz igazítani a kijárásokat. Hogyan készüljünk fel már a tervkészítésnél a művezetésnél előforduló kérdésekre? Hogyan készüljünk fel a művezetési alkalmainkra? Mit kérjünk a megrendelőktől, mire figyelmeztessük a megrendelőket? Mi a mozgásterünk, mibe kell és mibe szabad beleszólnunk tervezőként?
Huszár Zsolt építész, mestertanár (BME Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék) olyan alapvető műszaki kérdésekről fog beszélni (műszaki ellenőri tapasztalatok alapján), amit az építésznek illene észrevennie, vagy célszerű keresnie, ellenőriznie a tervezői művezetés során (főként, ha nincsen műszaki ellenőr), az őket érdeklő, esztétikai és tervértelmezési kérdéseken felül.
Számos későbbi probléma, vita a könnyen elérhető, "kéznél lévő" építőanyag-gyártóknál csapódik le, így az ő összegyűlt tapasztalatuk igen hasznos lehet a konkrét műszaki megoldások kiválasztásánál, a technológiák betartásának ellenőrzésekor. Ezzel több előadás fog szólni, melyet a cégek alkalmazástechnikai szakértői tartanak.

A konferencián sokféle részvételi lehetőség van: a budapesti Flamenco Hotelben a helyszíni részvétel mellett több vidéki kamara tart ingyenes, kreditpontos közös online részvételt különböző helyszíneken. Aki otthonról akarja nézni a konferenciát, regisztráció után az is lehetséges, aki kreditpontot is szeretne, annak ellenőrző kérdés(ek)re kell válaszolnia e-mailben, illetve az online képzéseknél megszokott térítést fizetnie.
Jelentkezni bármelyik részvételi módra itt lehet!

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 8 (4 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©