Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Ben van Berkel (UNStudio) tervezheti Budapest új hídját!
Ledőlt a Tadzs Mahal két minaretje
Mivel kápráztassuk el tetőtérbeépítésen gondolkodó ügyfeleinket?
Bemutatták a MOME Műterem- és Médiaházat
Kitüntetést kapott Dr. Vámossy Ferenc
Anthony Gall, Callmeyer László, Szabó Levente, Vasáros Zsolt, Zakariás Attila Ybl-díjasok
A hőszigetelés nem csak a centiméterekről szól!
MMA támogatási pályázat kiállításra, könyvre, alkotótáborra!
Fogadjunk, hogy ilyet még nem tervezett! Ritka pályázat.
Itt vannak az új hódmezővásárhelyi templom látványtervei
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Amikor a tanárok firkálják a padot – I. M. Marosi Bálint
Új év, új hőszigetelési követelmények


Hiánypótló konferencia és webinárium a tervezői művezetésről
Csépé 2018. január 9.      
Amelyik építész számára nem új feladat az egyszerű bejelentéshez kötődő tervezői művezetés, az is sok hasznosat tanulhat a február elsején megrendezett konferencián, melyen on-line is részt lehet venni, egyes vidéki helyszíneken akár ingyenesen! Jogi és műszaki tudnivalók.

Tavaly az ezren felüli regisztráció és a több mint másfél ezer résztvevő jelezte: az építésztársadalom nyitott a webinárium műfajára, és értékeli a kényelmes részvételi lehetőséget - no és persze szükség van a továbbképzési pontokra is.
Az idei konferencián előbb Dr. Jámbor Attila (a SZIE YMÉTK oktatója, az ÉpítésiJog.hu portál szerkesztője) előadása fogja tisztázni - az aktuális, elsősorban településképi rendeletekkel kapcsolatos változások mellett - a tervezői művezetés felelősségi kérdéseit.
Vidovszky István PhD egyetemi adjunktus (BME Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék) arról fog beszélni, mit javasol a kamara és hogyan célszerű a javasolt alkalmakhoz igazítani a kijárásokat. Hogyan készüljünk fel már a tervkészítésnél a művezetésnél előforduló kérdésekre? Hogyan készüljünk fel a művezetési alkalmainkra? Mit kérjünk a megrendelőktől, mire figyelmeztessük a megrendelőket? Mi a mozgásterünk, mibe kell és mibe szabad beleszólnunk tervezőként?
Huszár Zsolt építész, mestertanár (BME Építéstechnológia és Építésmenedzsment Tanszék) olyan alapvető műszaki kérdésekről fog beszélni (műszaki ellenőri tapasztalatok alapján), amit az építésznek illene észrevennie, vagy célszerű keresnie, ellenőriznie a tervezői művezetés során (főként, ha nincsen műszaki ellenőr), az őket érdeklő, esztétikai és tervértelmezési kérdéseken felül.
Számos későbbi probléma, vita a könnyen elérhető, "kéznél lévő" építőanyag-gyártóknál csapódik le, így az ő összegyűlt tapasztalatuk igen hasznos lehet a konkrét műszaki megoldások kiválasztásánál, a technológiák betartásának ellenőrzésekor. Ezzel több előadás fog szólni, melyet a cégek alkalmazástechnikai szakértői tartanak.

A konferencián sokféle részvételi lehetőség van: a budapesti Flamenco Hotelben a helyszíni részvétel mellett több vidéki kamara tart ingyenes, kreditpontos közös online részvételt különböző helyszíneken. Aki otthonról akarja nézni a konferenciát, regisztráció után az is lehetséges, aki kreditpontot is szeretne, annak ellenőrző kérdés(ek)re kell válaszolnia e-mailben, illetve az online képzéseknél megszokott térítést fizetnie.
Jelentkezni bármelyik részvételi módra itt lehet!

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 14 (7 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©