Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Kárpát-medencei Borközpont épül Budafokon
70 év után régi pompájában a Román Csarnok
Egy Zsolnay- és egy Herendi-díszkút néz szembe egymással az új József nádor téren
Az Év Irodája 2017 Verseny díjazottjait ünnepeltük
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
Európai színvonalú táncművészeti oktatási központot adtak át az Amerikai úton
A Futureal három projektje a Well minősítési rendszernek megfelelő első európai példák
250 m magasan fekvő gigantikus üvegház landol 3 torony tetején Kínában
Épületeink értékmegőrzése nyomában
Az egykori remízben talált menő új irodára az ACG reklámügynökség
A hamburgi AIT Award 2018 díj finalistái között a 3h és a Váncza Művek
Áttekintés: Budai fejlesztések 2017-2018-ban
A felújítás alatt álló M3-as metró állomásainak új látványtervei
Címkék: beruházás, Agora, smart city, City 2020, Corvin sétány, Mome


Áttekintés: a nagyberuházások átértékelik Budapest régióit
2. rész
Java 2018. január 16.      
Szemrevételezzük az induló, vagy éppen folyamatban lévő komplex beruházásokat, amelyek léptéküknél fogva módosítják fővárosunk arculatát. Általuk korábban elhanyagolt, lepusztult külterületek értékelődnek fel a városban.

A HB Reavis cégcsoport második magyarországi projektje az Árpád híd pesti hídfőjének közelébe tervezett Agora Budapest, amelynek tervei között szerepel egy 90 méter magas toronyház építése is. Az összesen 136 ezer négyzetméteres, öt épületcsoportból álló beruházás 2023-ra készül el. Az épületek tervezői a londoni Make Architects és a Finta Stúdió. A márciusban indult építkezés első ütemében 2018-ra megépül az Agora Hub az Esztergomi és Árbóc utca kereszteződésében.

A Gránit Pólus újabb beruházásba fog a West Enddel szomszédos telken. A smart city koncepció alapján tervezett leendő városnegyedben egy 2 hektáros park mellett irodák, lakóépületek, kereskedelmi egységek és egy szálloda is épül. A tervek szerint már 2018-ban indulhat az építkezés.

A Váci út külső szakaszán induló másik nagy beruházás a volt Csavargyár területére tervezett új City 2020 üzleti negyed. Ide is terveznek toronyházakat, és decemberben a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektté nyilvánította a Váci úti irodaház-beruházást. Hamarosan indulnak az előkészítő munkák.

Majd két évtized után a végéhez közeledik Budapest egyik legnagyobb léptékű városrehabilitációs beruházása, a Corvin projekt. A Corvin 5 irodaház a Corvin Sétány irodaházprojektjének legújabb, és egyben befejező tagja lesz, amelynek első ütemét várhatóan 2018-ban adják át. Az épületet a Mome új campusát is jegyző 3h Építésziroda tervezte a legszigorúbb fenntarthatósági feltételeknek megfelelően.

A Mome campus a Zugligeti úton Magyarország legjelentősebb kreatív ipari beruházása, amelynek átadása ez évben várható. A 3h Építésziroda tervei alapján megvalósuló projekt keretében három új épület is létesül, valamint két műemléki rekonstrukció is zajlik.

2018-ban indul a VIII. kerületben az Orczy Negyed Program 2 milliárd forintos támogatással. Ennek keretében a Magdolna Negyed Program mintájára és annak tapasztalataiból kiindulva az Orczy negyed rehabilitációja is megkezdődhet.

Forrás: Welovebudapest.com

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©