Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Kulturális Örökség Európai Éve
Acélos megoldások: Ruhagyártól a gyümölcsfeldolgozóig
Liget Projekt: helyreállítják a városligeti Rondó eredeti funkcióját is
Kiállítással emlékeznek a Pesti Vigadó elődjére, az egykori Redoute-ra
Öko-létformák
Rados Jenő hagyatéka – kiállítás a Fugában
Elhunyt Csák Máté okleveles építészmérnök, festőművész
Terítéken a Király
Los Angelesben tartották az amerikai templombezárásokról készült magyar dokumentumfilm világpremierjét
Hullámzó teljesítmény után erősödhet az építőipar
Megújul a városligeti park
Egyedülálló organikus dizájn a HillSide-ban
Címkék: Gödöllő, irodaház, belsőépítészet


Átadták a gödöllői Prime Rate Irodaházat
Inspirál és összeköt a karakteres munkahelyi környezet
droID 2018. január 17.      
2017 végén vehették birtokba a Prime Rate Kft. munkatársai vadonatúj gödöllői irodaházukat. A belsőépítészeti kialakítás a Reload Építészstúdió tervei alapján készült. A tervezők az ipari parkokra jellemző monotónia és „dobozos” megoldások helyett egyszerű eszközökkel, friss és értékálló belsőépítészeti minőségre törekedtek.

A Reload Építészstúdió 2016-ban kapott megbízást a nyomdaipari szolgáltatásokat nyújtó Prime Rate Kft-től az új, gödöllői gyártócsarnokhoz tartozó fogadóépület belső tereinek megtervezésére. Az épületnek egyszerre munkahelyként (irodaházként) és a megújuló Prime Rate brand arculati elemeként is működnie kell.

A megbízás egy egyszerű, letisztult, megjelenésében mégis egyedi, az ipari parkok területén megszokottnál magasabb színvonalú enteriőr megteremtésére szólt. Fontos elvárás volt, hogy a belső tér reflektáljon a cég profilját adó nyomdaipari tevékenységekre, egyúttal igényes és időtálló munkakörnyezetet teremtsen.

A tervezés során nem csak az építészeti terveken kialakult belső terek „felöltöztetése” volt feladat, de a megbízói elképzelések alapján a belső térkapcsolatok újragondolása is.

Az ipari parkok építészetének funkcionális világába becsempészett kreativitás nagyban gazdagítja az épített környezetet amellett, hogy a munkatársak számára az ipari szektorban szokatlanul magas minőségű munkakörnyezetet biztosít. A projekt tervezői – Petőcz-Tóth Anikó, Csizmadi Péter DLA és Weiszhaupt Viktória – arra törekedtek, hogy az ipari parkokra jellemző monotónia és dobozos megoldások helyett egyszerű eszközökkel, friss és értékálló belsőépítészeti minőséget hozzanak létre.

A belső terek kialakítáának koncepcióját a nyomdaiparra jellemző színek és textúrák világának sokszínűsége adta. Megragadták a nyomdaiparra jellemző technológia letisztult, átlátható rendszerét, ötvözve a felhasznált alapanyagok adta sokrétű megjelenés lehetőségével. Egy-egy grafikai munka befogadásakor nem csak a színek, a fény, de a tapintás is fontos szerepet játszik. Arra törekedtek, hogy a belső tér első pillantásra megragadó legyen, akárcsak egy igényes nyomdai kiadvány. A réz jelenléte utal az ipari technológiára. Az előtér betonhatású falfelületén a cég logójával építenek új textúrát, amelyet a felületet megvilágító falikarok emelnek ki. A transzparens üvegfelületeknek hála, az egymásba folyó terek rendszere könnyen átlátható – akárcsak egy minőségi grafikai munka.

Az étkező – ellentétben az irodák, tárgyalók és a lobbi eleganciájával – a játék, a pihenés tere, egy másik világot, az 1960-as évek amerikai gyorsétteremeinek enteriőrjét idézi meg több apró utalással, pl. az étkező boxok, a fém lámpák, a festett téglafelület és a telített színek.

Az enteriőr úgy tud a cég arculati elemeként működni, hogy megkülönböztethető karaktert sugároz. Ennél is fontosabb, hogy a Prime Rate dolgozói új és motiváló munkakörnyezetben dolgozhatnak. A cég vezetősége felismerte, hogy a rendezett munkakörnyezet nem csak a külvilág felé üzen a cégről, de a munkatársak felé is a megbecsülés, a munka elismerésének üzenete. A tervezés során figyelmet fordítottak a munkatársak igényeire, szem előtt tartva, hogy olyan munkakörnyezet jöjjön létre, amely ösztönzőleg hat és büszkévé tesz.

A projekt sikeréhez nagyban hozzájárult a kivitelezést végző Térváz Kft., amely elkötelezett a minőségi munka mellett, és a Reload Építészstúdióval jól összeszokott csapatot alkot.

A projekt tanulsága, hogy határozott belsőépítészeti koncepcióval, meghatározott anyagi kerettel és feszített tervezési idő alatt is lehet szerethető, inspiráló és karakteres munkahelyi környezetet létrehozni, a térkapcsolatok és a belsőépítészet kialakításakor a tervezők nem kényszerültek a munkavégzés funkcionalitása ellen ható kompromisszum megkötésére.

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©