Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Dübörgött az építőipar 2017-ben
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Elkészült a világ legmagasabb szállodája
Ahol zsarnokság van, ott... tegyetek valami jót, építészek!
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Európa egyik legkorszerűbb néprajzi múzeuma épül Budapesten – videó
Francia szervezők tanulmányozzák a Duna Arénát
Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar
Új Duna-hidak sora jön hamarosan
David Adjaye Afroamerikai Történelmi Múzeuma lett a legjobb dizájn 2017-ben
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Nem mindenki örül a Zaha Hadid Architects új ikertornyainak
Címkék: Kisvárda, vidámpark


Szegénynegyed, Sárkányváros és Mad Max övezet is lesz a kisvárdai élményparkban
sebesp 2018. január 18.      
Cinemaqua elnevezéssel grandiózus mozi- és élménypark épül a nyírségi kisvárosban

A beruházással kapcsolatban a hatóság adatbázisában találta az mfor.hu a közbeszerzési ajánlattételi felhívást, miszerint az érdeklődőknek
január 30-ig van lehetőségük jelentkezni a munkákra. A dokumentumokból nem derül ki, mennyi lehet a költségvetési forrásból (is) megvalósuló beruházás teljes költsége. Az ajánlattételi felhívásban egy 2016 végi kormányhatározatra hivatkoznak, ami forrást biztosít a projektre, ez 1,69 milliárd forint. A többoldalas közbeszerzési dokumentáció számos érdekességet tartalmaz, és gondos részletességgel fejti ki az elképzeléseket.

A Cinemaqua több különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály és érdeklődésű ember megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát.

1) Az Üdvözlőtér és Hírességek utcája grandiózus filmes főutcai díszletek felhasználásával kialakított fogadótér a Stadion főbejáratához közel helyezhető el.

2) A Cinemaqua Palace képezi majd a mozipark főépületét, filmes múzeummal, panoptikummal, ereklyékkel és egyéb érdekességekkel. A főépület mögött a vadnyugati udvar víztoronnyal, aranymosó bányával, állat-karámmal és rodeó bikával várja a látogatókat.

3) "Gazdagon parkosított hercegnő-vár homlokzatba érkeznek a vendégek" – a Szülinap szigeten.

4) Varázs utca, ahol a fordított ház, a Kacsalábon forgó ház és a klasszikus táncoló-plafon ház is helyet kap.

5) A Sárkányváros a lovagvárak romantikájának és a trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegyét valósítja meg. Arénája alkalmas lovagi játékok, erő és ügyességi versenyek lebonyolítására.

6) "Klasszikus tortugai kalózváros" is épül vízi dodgemmel. A vízi dodgem családi verziójában a csatornáról induló elektromos dodgemhajó a vízpartot a színpadot érintve és a roncshajó testén át éri el. Itt van lehetőség egy kis vizes lövöldözésre, filmes vízi effektekre és kalózjáték-aktivitásokra is.

7) Twist Oliver és a tolvajok utcája "Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi. Füstös, koszos, sikátor…" "Ebben kerül elhelyezésre a Horror Ház felnőtteknek és a Szellem Katély a gyerekeknek (Scooby doo). A horror házban statiszták riogatnak, a Szellemkastélyban csak beépített díszletek és bábuk …– írják a dokumentumban."

8) Underground szekció is lesz, ahol ipari külsőt idéző „szakadt” utcai sikátor és parkosított terület a kialakítva. Itt lehet lézerharcolni, paintballozni, ez lesz a "képregényhősök világa, ahol felbukkannak gengszterek, rosszfiúk, rendőrök".

9) Jégvilág hajói negyedben "az északi sarkba fagyott felfedezőhajók jég, vagy tengeri világa" lesz a felhívás szerint.

10) Fury Road gokartpálya, vélhetően némi Mad Max beütéssel. "A jégvilág mögött vár a kietlen sivatag. A Hajók mögött a 4-es főút felé kialakított gokart pályán filmesen felturbózott apokaliptikus külsejű járművekkel lehet száguldozni – derül ki a leírásból."

Forrás: mfor.hu (Székely Sarolta cikke)

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:     
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Eddig még nem érkezett hozzászólás.
OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©