Bejelentkezés: Regisztráció Elfelejtett jelszó
A szerző legújabb cikkei:
Elhunyt Zalaváry Lajos építőművész
Dübörgött az építőipar 2017-ben
Földre szállt fekete lyuk: itt a világ legsötétebb épülete
Elkészült a világ legmagasabb szállodája
Ahol zsarnokság van, ott... tegyetek valami jót, építészek!
Függönyöket behúzni, jönnek a városképvédő drónok!
Európa egyik legkorszerűbb néprajzi múzeuma épül Budapesten – videó
Francia szervezők tanulmányozzák a Duna Arénát
Komplex ösztöndíjprogramot indít szeptembertől a BME Építőmérnöki Kar
Új Duna-hidak sora jön hamarosan
David Adjaye Afroamerikai Történelmi Múzeuma lett a legjobb dizájn 2017-ben
Új épületbe költözik a Gyermekek Háza
Nem mindenki örül a Zaha Hadid Architects új ikertornyainak
Címkék: Budapest, Europark, Shopmark, bevásárlóközpont


Ráncfelvarrás előtt a régi Europark bevásárlóközpont
sebesp 2018. január 22.      
Felújítják a budapesti Shopmark – korábbi nevén Europark – bevásárlóközpontot. Az Üllői úti ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő képvisel.

A több mint húsz éves épület műszaki állapota korából adódóan felújításra szorul. Az átépítés megkezdését precíz tervezés előzte meg, amely már az ingatlan megvásárlásakor elkezdődött az építészekkel és a projektmenedzsment csapatával közösen. Az alapos felmérést és a bérlőkkel való egyeztetést követően az a döntés született, hogy a bevásárlóközpont négy hónapos bezárásával mindenki számára hatékonyabban végezhető el egy ilyen nagy volumenű felújítás.

A külső kivitelezési munkák már februárban elkezdődnek, ezalatt viszont a bevásárlóközpont továbbra is látogatható lesz. A Shopmark április végén zár be, és amennyiben a szerkezeti bontások során nem tárnak fel olyan hibákat, amelyek javítása érdemben befolyásolná a felújítási ütemtervet, augusztusban nyitja majd meg új kapuit.

A felújítás során födémáttöréssel teszik világosabbá a földszintet, új mozgólépcsőt szerelnek be, a parkolóból pedig mozgójárda segíti majd a könnyebb feljutást az épületbe. Tűzvédelmi okokból sprinkler rendszert építenek ki az épület teljes területén, valamint új lifteket és légkezelő berendezéseket létesítenek. A tulajdonos számára fontos, hogy energetikai korszerűsítéssel és zöld energiák használatával egy modern, mai igényekre szabott bevásárlóközpontot hozzon létre minimális ökológiai lábnyommal.

Az épület teljes homlokzata és külső környezete is új köntöst kap, illetve a bérlői terek is megújulnak. A kedvelt jelenlegi márkák és szolgáltatások mellett új üzletekkel bővül a bevásárlóközpont kínálata. Az ételudvar választéka színesedik, és az épületen belül új, impozáns helyszínre kerül.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt.

Forrás: Realista.hu

Üzenet a szerzőnek Cikk küldése Nyomtatás Vissza a lap tetejére
Kérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 10 (7 szavazatból)
Hozzászólások: (Csak teljes jogú tagok szólhatnak hozzá a cikkekhez!)
Ghile Gábor 2018-01-24 11:19:59 #1

Nagyon szép átalakítás!

OK


Velux
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Médiaajánlat | Impresszum   TervLap ©