hír épületek bevásárlóközpont Budapest Europark Shopmark

Ráncfelvarrás előtt a régi Europark bevásárlóközpont


sebesp | 2018.01.22
Felújítják a budapesti Shopmark – korábbi nevén Europark – bevásárlóközpontot. Az Üllői úti ingatlan tulajdonosa 2016 óta a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap, melyet a Diófa Alapkezelő képvisel.

A több mint húsz éves épület műszaki állapota korából adódóan felújításra szorul. Az átépítés megkezdését precíz tervezés előzte meg, amely már az ingatlan megvásárlásakor elkezdődött az építészekkel és a projektmenedzsment csapatával közösen. Az alapos felmérést és a bérlőkkel való egyeztetést követően az a döntés született, hogy a bevásárlóközpont négy hónapos bezárásával mindenki számára hatékonyabban végezhető el egy ilyen nagy volumenű felújítás.

A külső kivitelezési munkák már februárban elkezdődnek, ezalatt viszont a bevásárlóközpont továbbra is látogatható lesz. A Shopmark április végén zár be, és amennyiben a szerkezeti bontások során nem tárnak fel olyan hibákat, amelyek javítása érdemben befolyásolná a felújítási ütemtervet, augusztusban nyitja majd meg új kapuit.

A felújítás során födémáttöréssel teszik világosabbá a földszintet, új mozgólépcsőt szerelnek be, a parkolóból pedig mozgójárda segíti majd a könnyebb feljutást az épületbe. Tűzvédelmi okokból sprinkler rendszert építenek ki az épület teljes területén, valamint új lifteket és légkezelő berendezéseket létesítenek. A tulajdonos számára fontos, hogy energetikai korszerűsítéssel és zöld energiák használatával egy modern, mai igényekre szabott bevásárlóközpontot hozzon létre minimális ökológiai lábnyommal.

Az épület teljes homlokzata és külső környezete is új köntöst kap, illetve a bérlői terek is megújulnak. A kedvelt jelenlegi márkák és szolgáltatások mellett új üzletekkel bővül a bevásárlóközpont kínálata. Az ételudvar választéka színesedik, és az épületen belül új, impozáns helyszínre kerül.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, ahol rövid időre bezárják az épületet a vásárlók előtt.

Forrás: Realista.hu

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások